Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πότε επιτέλους θα στηθούν οι αδριάντες Μαυροθαλασσίτη και Ζαμπέτα στο Αιγάλεω ;;;

Σταύρος Μαυροθαλασσίτης
(λεπτομέρεια φωτογραφίας από το αρχείο
του αείμνηστου Στέλιου Καφετζή)
Αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο πουθενά αλλού. Τα δυο πιο εκλεκτά τέκνα του Αιγάλεω, οι αείμνηστοι Σταύρος Μαυροθαλασσίτης και Γιώργος Ζαμπέτας έχουν παντελώς αγνοηθεί από τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει καν στην πόλη μας ένα άγαλμα, ένας αδριάντας ούτε του ενός ούτε του άλλου, με συνέπεια οι νέες γενιές να αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη αυτών των δυο τεράστιων μορφών του τόπου μας. Το μόνο που υπάρχει για τον σπουδαίο δήμαρχο είναι η επωνυμία του στο Δημοτικό Στάδιο (από το 1988, επί δημαρχίας του κ. Γιάννη Μυστακόπουλου) που μάλιστα κατά το παρελθόν είχε αντικατασταθεί αναίτια και προκλητικά, επί πολλούς μήνες με την κακόγουστη, τεράστια πινακίδα "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" και μια χαλκογραφία του, στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου "Γιάννης Ρίτσος", όπου μετά δυσκολίας ξεχωρίζει η μορφή του.

Γιώργος Ζαμπέτας
Αντιθέτως, υπάρχουν αγάλματα παντελώς άσχετων με το Αιγάλεω πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως του Γεώργιου Παπανδρέου σε πλατεία επί της λεωφόρου Θηβών, ή επωνυμίες πολιτιστικών κέντρων όπως το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ-Βρανά" που ετσιθελικά και ανιστόρητα, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας και επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Ιωάννη Κάντζο (σήμερα, ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο) ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση, απέκτησε το προσωνύμιο "Κωνσταντίνος Καραμανλής", κόντρα στην επιθυμία της οικογένειας των δωρητών και παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Κατά τα άλλα, "Εμείς είμαστε ΜΟΝΟ ΑΙΓΑΛΕΩ" δήλωνε πομπωδώς ο τέως δήμαρχος, δε μας εξήγησε όμως για ποιο λόγο επιλέχθηκε τότε ο αείμνηστος "εθνάρχης" που καρφί δεν του καιγόταν, φαντάζομαι, για το αν ζουν ή πεθαίνουν οι δημότες του Αιγάλεω. Και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που συμπεριφέρονταν οι κρατούντες στον Αριστερό δήμαρχο Σταύρο Μαυροθαλασσίτη, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες της εποχής για αλγεινότατη συμπεριφορά εις βάρος του, όταν σχεδόν εκλιπαρούσε για κάποια βοήθεια από την κεντρική εξουσία, προκειμένου να αναβαθμίσει την πόλη μας. "Σιγά μη δώσουμε χρήματα σε εσάς τους κομμουνιστές" έλεγαν και ξαναέλεγαν στον εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης μας και στον επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου, επίσης αείμνηστο Στέλιο Τριανταφυλλίδη οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι παράγοντες της Πολιτείας τα μαύρα χρόνια των δεκαετιών του 50 και του 60, μέχρι που ήρθε η χούντα να δέσει χειροπόδαρα κάθε αντίθετη φωνή.

Όσον αφορά δε στον Γιώργο Ζαμπέτα, όταν ο γράφων απευθύνθηκε με επιστολή του [ομού μετά του φίλου και συνδημότη κ. Σπύρου Λαγκαδίτη] στο δήμο Αιγάλεω, η έγγραφη απάντηση που λάβαμε ήταν πως είχαν ονομάσει στη μνήμη του μια πλατεϊτσα δίπλα στο σπίτι που έζησε και έχουν ονοματίσει μια στάση λεωφορείου στην Ιερά Οδό. Αυτά, τους φαίνονταν αρκετά, για έναν άνθρωπο που διαφήμισε όσο κανένας άλλος την πόλη μας, έως τα πέρατα του κόσμου !!!!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριοι, όσοι ευθύνεστε για τα παραπάνω. 

Ο κόσμος του Αιγάλεω δεν ξεχνάει αυτά τα τεράστια ατοπήματα και θα σας δώσει την κατάλληλη απάντηση, σύντομα.

2 σχόλια:

  1. Nικόλαε, έχω την εντύπωση ότι η Πλατεία Ζαμπέτα, κοντά στην οδό Περικλέους, δεν έχει σχέση με το σπίτι του, το οποίο ήταν κοντά στα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, στην Ιεράπολη, εκτός κι αν έμενε παλιά εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω, αλλά δεν γνωρίζω αν όντως έμεινε σε άλλο σπίτι πριν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...