SAVE EGALEO

Τα μέλη της Επιτροπής Σωτηρίας του Αιγάλεω Α.Ο. (2009-10)

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω!

ΝΑΙ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ
Η ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ

Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές η καταστροφή και η εκποίηση του Άλσους του Μπαρουτάδικου αποτελεί το μοναδικό σχέδιο παρέμβασης της Διοίκησης του Δήμου στον απολογισμό του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης. Η πρόφαση για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του Πατινάζ είναι η αιχμή για την αρχή της καταστροφής του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας, μιας εργατικής περιοχής, που έχει υποστεί μεγάλη και ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Τρία χρόνια μετά η παντελής και προκλητική απουσία της Δημοτικής Αρχής αφήνει τις υπάρχουσες υποδομές να καταρρέουν και την πόλη να παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Το δημοτικό κολυμβητήριο παραμένει κλειστό και ερημώνει, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν συρρικνώνονται και υπολειτουργούν με τους εργαζόμενους απλήρωτους, ενώ τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται. Σε αυτό το τοπίο της φτωχοποίησης της εξαθλίωσης και της εγκατάλειψης, η ανέγερση ενός μεγαθήριου βρεφονηπιακού σταθμού, στο Δημοτικό Άλσος του Μπαρουτάδικου, σε χώρο ελεύθερο, σε χώρο πρασίνου ακούγεται τουλάχιστον σαν κακοστημένη φάρσα σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Μια φάρσα που υποστηρίζεται ομόφωνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και παρουσιάζεται ως «κοινωφελές» έργο πνοής.
 
Στις 20 και 21 Απρίλη 2013 το σκηνικό της φάρσας κορυφώνεται με την οργάνωση από πλευράς διοίκησης και δημοτικών παρατάξεων (εκτός ΛΣ), δήθεν λαϊκών συνελεύσεων, όπου το ζήτημα τίθεται στη «λαϊκή διαβούλευση», μέσω δημοψηφίσματος. Ένα τέχνασμα που στήθηκε από τις δημοτικές αρχές, ως απάντηση στις μαχητικές αντιδράσεις ενάντια στο έργο της καταστροφής των αυτοοργανωμένων συνελεύσεων εκατοντάδων κατοίκων. Ο λαός του Αιγάλεω, παρά τους μηχανισμούς που ενεργοποιήθηκαν, απάντησε χαρακτηριστικά στην παγίδα της «δημοκρατικής διαβούλευσης» με απολύτως μηδενική συμμετοχή. Στις συνελεύσεις της κοροϊδίας το θέαμα ήταν θλιβερό. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης και οι παράγοντες των δημοτικών παρατάξεων ήταν απελπιστικά μόνοι απέναντι σε άδεια καθίσματα.

Στις 28 Απρίλη 2013 το σκηνικό της φάρσας καταρρέει με τη μηδαμινή συμμετοχή των κατοίκων στο πλαστό δημοψήφισμα. Από τους 9.000 περίπου εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του 8ου και 9ου διαμερίσματος προσήλθαν στις κάλπικες κάλπες 334. Από αυτούς οι 267, με όχι και τόσο αυθόρμητη συμμετοχή, αφού γνωρίζουμε ότι κατέφτασαν με υποσχέσεις για ρουσφέτια, ψήφισαν ΝΑΙ. Η συμμετοχή μηδαμινή και η κατάληξη για τους εμπνευστές και οργανωτές του λεγόμενου «δημοψηφίσματος» εξευτελιστική, γεγονός που επιβεβαιώνεται δια στόματος του αντιδημάρχου Σκλαβούνου με τη δήλωση: «γίναμε ρεζίλι», έξω από το 5ο Δημ. Σχ. όπου εγκαταστάθηκε μία από τις κάλπες. Παγιδεύτηκαν και γελοιοποιήθηκαν στην ίδια τους τη φάρσα, τη στιγμή που ο λαός τους γύριζε την πλάτη.

Ο επίμονος καθαρός και δίκαιος αγώνας των κατοίκων για τη σωτηρία του Μπαρουτάδικου, με τις δυναμικές πορείες στο κέντρο του Αιγάλεω, τις περιοδείες στις γειτονιές, τη διακίνηση ενημερωτικού υλικού στους κατοίκους των συνοικιών του Αιγάλεω για τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια της διοίκησης και των δημοτικών παρατάξεων δικαιώθηκε και νίκησε. Όμως δεν τελείωσε. Τώρα ξεκινάει και μάλιστα πιο μαχητικός και πιο αποφασιστικός, γιατί γνωρίζουμε ότι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ. Το έχουμε ξαναζήσει και το περιμένουμε. Και αυτή τη φορά θα έχουν σύσσωμοι ως δημοτικό συμβούλιο την ευθύνη για την επιβολή της αστυνομικής καταστολής σε χώρο που παίζουν τα παιδιά, χώρο που δημιουργήθηκε με ευθύνη και δέσμευση προηγούμενων διοικήσεων και παραχωρήθηκε στους δημότες για αυτή τη χρήση. Φαίνεται ότι τα παχυλά κονδύλια του ΕΣΠΑ αμβλύνουν τη μνήμη των ενορχηστρωτών της τσιμεντοποίησης και μετατρέπουν τις αλλοτινές υποσχέσεις σε τυχοδιωκτική ψηφοθηρία

Εμείς που αντιστεκόμαστε σε αυτά τα σχέδια, επίσης λέμε ΝΑΙ στην ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, επιμένουμε όμως, ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να μεταφερθούν τα σχέδια υλοποίησης σε γειτονικά οικόπεδα (Αγ. Γεωργίου) που ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου ή σε γειτονικά σχολικά κτίρια που έχουν εκκενωθεί και ρημάζουν, συμπληρώνοντας την εικόνα της εγκατάλειψης. Ο αγώνας μας αναγνωρίζει τις κοινωνικές ανάγκες και έχει ως μοναδικό σκοπό να μείνει το Μπαρουτάδικο ανέπαφο από σχέδια εκποίησης και ιδιωτικοποίησης που θα ακολουθήσουν μετά την εισβολή των εργολάβων. Καλούμε όλο το λαό του Αιγάλεω να συμβάλλει σε αυτόν τον αγώνα για να προστατέψει ό,τι απέμεινε από τη βίαιη εκποίηση των δημόσιων αγαθών και των περιβαλλοντικών πόρων που ανήκουν σε όλους και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Δεν κάνουμε πίσω. Δεν φοβόμαστε τα ΜΑΤ. Θα μας βρουν μπροστά στις μπουλντόζες. Αγώνας μέχρι το τέλος.   

Συνέλευση για το Μπαρουτάδικο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιτίνα Πανταζή: Η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Η Τιτίνα Πανταζή με τον Ανδρέα (πηγή ΤΑ ΝΕΑ) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη διενέργεια των...