Για κάθε είδους άθλο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ" προβάλει κάθε σημαντικό επίτευγμα, αντλώντας τα θέματά του από την παγκόσμια ιστορία, τα σπορ, τις τέχνες και γενικότερα από κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δική σας συμμετοχή (με σχόλια στις αναρτήσεις) θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε μαζί μου στέλνοντας ένα μήνυμά σας στη διεύθυνση aNwDyNos@gmail.com Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα ανταπόκρισή σας. Φιλικά, Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση εθελοντών αιμοδοτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήστος Καρδαράς: «Να απλώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία.»

Έγινε  την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος» η κοπή της πίτας των εθελοντών και των αιμοδοτών του Δήμου Αιγάλεω. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.Δ.Σιγάλα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Λ.Σκλαβούνος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» κ. Δ. Μπίρμπας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ι.Δημομελέτης, κ.Η.Καρυπίδης, κ.Κ.Χατζηκώστας και σύσσωμη η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω.
Η κοπή της πίτας των εθελοντών και των αιμοδοτών αποτελεί παράδοση ετών για το Δήμο Αιγάλεω, οποίος θέλει να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τους περίπου 400 αιμοδότες και 40 εθελοντές που με τη δράση τους στηρίζουν τους σκοπούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τιμήθηκε για την εθελοντική βοήθεια της προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω αλλά και τη συνολική εθελοντική της δράση η κ. Ε.Δετζώρτζη, εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επί 27 έτη.

Ο Χρήστος Καρδαράς με την ευκαιρία της εκδήλωσης των εθελοντών και αιμοδοτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σ’ αυτές τις μέρες που μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας βιώνει τις πολύ αρνητικές συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η εθελοντική προσφορά και η δράση των ενεργών πολιτών.
Η Αυτοδιοίκηση και μέσα σ’ αυτήν και ο δικός μας Δήμος δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, για να βρεθούν δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ώρα ανάγκης.
Οι δυνατότητες μας όμως έχουν όρια, καθώς μάλιστα το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίνεται όπως όφειλε στις υποχρεώσεις του προς τους Δήμους.
Η συμμετοχή και η προσφορά των εθελοντών έρχεται να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, όχι απλώς να αθροιστεί με τις δικές μας προσπάθειες αλλά να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, για να απλώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία.
Παράλληλα οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν ένα αναντικατάστατο στοιχείο των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, γιατί όπως είναι γνωστό το αίμα ούτε κατασκευάζεται ούτε πωλείται, η τόσο  απλή πράξη της προσφοράς του είναι λοιπόν προϋπόθεση για την απαραίτητη φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Ο Δήμος Αιγάλεω ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και αιμοδότες και δεσμεύεται να είναι και τη νέα χρονιά έμπρακτα και σταθερά στο πλευρό τους, στην κοινή προσπάθεια για μια ανθρώπινη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κούβα, Οκτώβριος 1962: Ο Πυρηνικός όλεθρος προ των πυλών!

Εφημ. "Ελευθερία" (πρωτοσέλιδο της 23ης Οκτωβρίου 1962) Η κρίση των πυραύλων και ο άθλος της αποτροπής ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματ...