Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση εθελοντών αιμοδοτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήστος Καρδαράς: «Να απλώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία.»

Έγινε  την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος» η κοπή της πίτας των εθελοντών και των αιμοδοτών του Δήμου Αιγάλεω. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.Δ.Σιγάλα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Λ.Σκλαβούνος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» κ. Δ. Μπίρμπας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ι.Δημομελέτης, κ.Η.Καρυπίδης, κ.Κ.Χατζηκώστας και σύσσωμη η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω.
Η κοπή της πίτας των εθελοντών και των αιμοδοτών αποτελεί παράδοση ετών για το Δήμο Αιγάλεω, οποίος θέλει να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τους περίπου 400 αιμοδότες και 40 εθελοντές που με τη δράση τους στηρίζουν τους σκοπούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τιμήθηκε για την εθελοντική βοήθεια της προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω αλλά και τη συνολική εθελοντική της δράση η κ. Ε.Δετζώρτζη, εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επί 27 έτη.

Ο Χρήστος Καρδαράς με την ευκαιρία της εκδήλωσης των εθελοντών και αιμοδοτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σ’ αυτές τις μέρες που μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας βιώνει τις πολύ αρνητικές συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η εθελοντική προσφορά και η δράση των ενεργών πολιτών.
Η Αυτοδιοίκηση και μέσα σ’ αυτήν και ο δικός μας Δήμος δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, για να βρεθούν δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ώρα ανάγκης.
Οι δυνατότητες μας όμως έχουν όρια, καθώς μάλιστα το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίνεται όπως όφειλε στις υποχρεώσεις του προς τους Δήμους.
Η συμμετοχή και η προσφορά των εθελοντών έρχεται να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, όχι απλώς να αθροιστεί με τις δικές μας προσπάθειες αλλά να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, για να απλώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία.
Παράλληλα οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν ένα αναντικατάστατο στοιχείο των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, γιατί όπως είναι γνωστό το αίμα ούτε κατασκευάζεται ούτε πωλείται, η τόσο  απλή πράξη της προσφοράς του είναι λοιπόν προϋπόθεση για την απαραίτητη φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Ο Δήμος Αιγάλεω ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και αιμοδότες και δεσμεύεται να είναι και τη νέα χρονιά έμπρακτα και σταθερά στο πλευρό τους, στην κοινή προσπάθεια για μια ανθρώπινη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...