Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω


9-2-2013

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2013, η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος με θέμα την επίταξη-επιστράτευση των εργαζομένων. Η πρόταση υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ η Λαϊκή συσπείρωση το καταψήφισε (!!!) γιατί δεν αποτύπωνε τη σαφή καταδίκη του καπιταλιστικού συστήματος. Η παράταξη Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω, του κ. Καλογερόπουλου, απείχε της ψηφοφορίας γιατί διαφωνούσε με το χαρακτηρισμό «αντιδημοκρατική κυβερνητική πρακτική». Εξάλλου, σε προφορική ερώτηση για το πότε επιτέλους θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το δημοψήφισμα για τον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.

 ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των συνδικάτων και των κοινωνικών φορέων, ενάντια στην αντιδημοκρατική κυβερνητική πρακτική, του περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών μέσα από την καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου της επίταξης, επιστράτευσης. Τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με αλλαγές πολιτικών και δημοκρατία και όχι με καταστολή και “έκτακτα περιοριστικά μέτρα” συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρόνια σου πολλά, Γιάνναρε Πιλάβη !

  Γιάννης Πιλάβης (Σεπτέμβριος 2016) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Γενέθλια είχε χθες ο "καγκελάριος" - "ετζεβίτ"...