Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η θέση της "Ανάπλασης" για δυο φλέγοντα θέματα!

Κάλεσμα προς όλους τους Αιγαλιώτες για δυο σοβαρότατα θέματα της πόλης μας, απηύθυνε ήδη η δημοτική παράταξη "Ανάπλαση Αιγάλεω", της οποίας τις σχετικές ανακοινώσεις παραθέτουμε:

11-1-2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 5ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (δίπλα στο «Πατινάζ»)


Μετά από τη σύσκεψη της 8ης Ιανουαρίου 2013, με συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, και κατοίκων που είχαν προσφύγει για την ακύρωση εκτέλεση της κατασκευής του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού («Πατινάζ»), έγινε αποδεκτή με καθυστέρηση ενός χρόνου η πρότασή μας (14.3.2012) για τη διενέργεια τοπικών συνελεύσεων και τοπικού δημοψηφίσματος, για να αποφασίσουν οι κάτοικοι για την τύχη του. Είναι γνωστή η θέση μας για την κοινωνική αναγκαιότητα κατασκευής του, όπως και η κατηγορηματική αντίθεσή μας σε επίλυση τοπικών θεμάτων με χρήση κατασταλτικών μέτρων. Μόνη απάντηση είναι η δημοκρατία.


Καλούμε τη διοίκηση Καρδαρά να υλοποιήσει άμεσα την πρότασή μας, που υιοθετήθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαντωνίου, και να προχωρήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στον καθορισμό των ημερομηνιών και των όρων διεξαγωγής των συνελεύσεων και του δημοψηφίσματος.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης.


14-1-2013

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Γνωρίζαμε ότι η Τρόικα και οι Μνημονιακές κυβερνήσεις, όταν λένε «μειώσεις δαπανών» εννοούν αύξηση της ταλαιπωρίας και των προβλημάτων επιβίωσης των πολιτών. Εδώ ξεπέρασαν τον εαυτό τους, αφού «συγχώνευσαν» δήμους, σχολεία, νοσοκομεία, προνοιακές υπηρεσίες, στάδια, τώρα και εφορίες.
Με ποια λογική όμως, μεταφέρουν την εφορία από το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι; Όταν το Αιγάλεω έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό, υπερτετραπλάσιο αριθμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών καθώς και κεντροβαρικό συγκοινωνιακό χαρακτήρα (3 σταθμούς μετρό, 12 γραμμές λεωφορείων);

Κριτήρια επιλογής είναι η κομματική τοποθέτηση των δημάρχων; ή μήπως η ισχύς τοπικών οικονομικών συμφερόντων και η πελατειακή και διαπλεκόμενη σχέση τους με πολιτικά πρόσωπα;
Οφείλουν άραγε, οι «Αδιάφθοροι» του κ. Στουρνάρα να ελέγξουν στοιχεία πιθανής αδιαφανούς οικονομικής συναλλαγής; Γιατί όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα από τη Διοίκηση, δεν υπάρχει αντικείμενο ουσιαστικής οικονομικής διαφοράς στο ενοίκιο.

Αυτό που σήμερα προέχει είναι η κινητοποίηση του δήμου και των φορέων της πόλης, και όποιου άλλου μπορεί να παρέμβει, για την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης της πόλης μας.
Αύριο βέβαια, πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που μας απασχολούν:
Πότε το έμαθε η Διοίκηση Καρδαρά; Ενημερώθηκε και πότε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (πρώην δήμαρχος Αιγάλεω) κ. Καλογερόπουλος; Γιατί δεν ενημερώθηκαν άμεσα για να κινητοποιηθούν οι παρατάξεις και οι φορείς της πόλης, τα πολιτικά κόμματα και τα επαγγελματικά επιμελητήρια και άλλοι κεντρικοί φορείς; Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα έγγραφο του Δήμου που λάβαμε σήμερα με ημερομηνία 10.1.2013.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 15/1/2013 ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ & Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομη ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

( του Νίκου Δ. – Θ. Νικολαΐδη ) Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η εκθαμβωτική διοργάνωση του ετήσιου διεθνούς κινηματογραφικού φεστι...