Για κάθε είδους άθλο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ" προβάλει κάθε σημαντικό επίτευγμα, αντλώντας τα θέματά του από την παγκόσμια ιστορία, τα σπορ, τις τέχνες και γενικότερα από κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δική σας συμμετοχή (με σχόλια στις αναρτήσεις) θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε μαζί μου στέλνοντας ένα μήνυμά σας στη διεύθυνση aNwDyNos@gmail.com Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα ανταπόκρισή σας. Φιλικά, Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ιερά Οδός, φάρος πολιτισμού για την πόλη μας!

Φωτό: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Επιτέλους, η σύγχρονη πόλη του Αιγάλεω απέκτησε τη δική της πολιτιστική ταυτότητα με την από ετών ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, πάνω από τον ομώνυμο σταθμό του μητροπολιτικού μας σιδηροδρόμου!

Αυτά που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως εδώ και αρκετά χρόνια και που γραφειοκρατικά και άλλα κωλύμματα καθυστερούσαν την ένταξή τους στον περιβάλλοντα χώρο του ΜΕΤΡΟ, πήραν πλέον την αυτοδίκαιη θέση τους. Τα αχνάρια της Ιεράς ή Ελευσίνιας Οδού είναι πλέον ορατά από όλους, χάρις σε μια υπέροχη αρχιτεκτονικά αξιοποίησή τους που αποτελεί ένα πραγματικά χάρμα ιδέσθαι!

Φωτό: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Το Αιγάλεώ μας, που ως τώρα ήταν πανελλήνια γνωστό για τις δημιουργίες του αξέχαστου Γιώργου Ζαμπέτα, την καμινάδα του Πυριτιδοποιείου, την ποδοσφαιρική του ομάδα και την λεβεντιά των κατοίκων του, διαθέτει πια και έναν σπάνιο φάρο πολιτισμού, που το καθιστά ιδιαίτερα προνομιούχα από πλευράς ιστορικότητας, περιοχή!

Χρέος όλων των Αιγαλεωτών τώρα, είναι η προστασία του αρχαιολογικού τους χώρου και η φροντίδα για την περαιτέρω καλλιέργεια μιας οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, που θα μας επιτρέψει να ατενίζουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, με αισιοδοξία και ελπίδα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κούβα, Οκτώβριος 1962: Ο Πυρηνικός όλεθρος προ των πυλών!

Εφημ. "Ελευθερία" (πρωτοσέλιδο της 23ης Οκτωβρίου 1962) Η κρίση των πυραύλων και ο άθλος της αποτροπής ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματ...