Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η γέννηση του ΕΑΚ Αιγάλεω

Η ...ληξιαρχική πράξη γέννησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Ε.Α.Κ.) Αιγάλεω (σήμερα Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "Εύα Χριστοδούλου") υπογράφτηκε μια μέρα σαν σήμερα, πριν από 34 ακριβώς χρόνια, στις 25 Ιουλίου του 1978.

Το μεγαλεπήβολο για την εποχή έργο, αναγγέλθηκε από τον τότε Γ.Γ.Α. κ. Παπακωνσταντίνου στον πρόεδρο της ΕΠΣΑ κ. Κώστα Τριβέλα, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο φύλλο της επομένης ημέρας της "Αθλητικής Ηχούς".

Μάλιστα, παρά το μπλέξιμο στην εκτύπωση του κειμένου, διαβάζουμε ότι στον απαλλοτριωθέντα χώρο του Πυριτιδοποιείου προβλεπόταν εξαρχής η τοποθέτηση και χλοοτάπητα, κάτι όμως που έγινε πολλά χρόνια αργότερα.

Το Δ.Α.Κ. Αιγάλεω σήμερα
(πηγή: www.aigaleo.gr)
Για την πόλη μας η κατασκευή ενός τόσο σπουδαίου χώρου αποτελούσε μια ανάσα αθλητικού οξυγόνου που θα έλυνε ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων στέγασης και φιλοξενίας συλλόγων, αλλά και θα προσέφερε διέξοδο ζωής για τη νεολαία του Αιγάλεω, όπως και της υπόλοιπης Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντίο, Αλέκο Κοτσάκη

Ο Αλέκος Κοτσάκης με τον κουνιάδο του και πρόεδρο του Αιγάλεω, Γιάννη Παλτόγλου στο "Ι.Λ.Ο.Α" (14-6-2017) Πίσω διακρίνονται οι αεί...