Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ρουμανία-Ελλάδα (25-3-1930)


Στις 25 Μαρτίου του 1930 η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Ρουμανία, στο στάδιο «Φυσικής Αγωγής» του Βουκουρεστίου. Παρότι ο Βασίλης Ανδριανόπουλος (με σουτ στο 15ο λεπτό από κόρνερ του Αγγελάκη και κεφαλιά-πάσα του Γιώργου Ανδριανόπουλου) ισοφάρισε το τέρμα του Ρούντολφ Βέντζερ από το 8’ (ατομική προσπάθεια και σουτ που νίκησε τον τερματοφύλακά μας Γιάμαλη), το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 3-1 (34’ με πέναλτι Βέντζερ από χέρι Κώστα Φερλέμη και 43΄του αρχηγού Φογκλ με κεφαλιά από κόρνερ του Μπάρμπου).

Αξιοσημείωτο ήταν πως ακριβώς με τη λήξη του πρώτου 45λεπτου η Εθνική μας κέρδισε το πρώτο πέναλτι στα χρονικά, όταν ο Μπούργκερ ανέτρεψε το Λεωνίδα Ανδριανόπουλο (φωτό, στο κέντρο). Το κτύπησε ο ίδιος, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα Ίον Λαπουνσεάνου.

Στην επανάληψη ο Ραφίνσκι με απευθείας φάουλ στο 57’ πέτυχε το 4-1 και από το 75’ έως το 80’ (σε ένα πραγματικά εφιαλτικό 5λεπτο) το αποτέλεσμα ανέβηκε στο 8-1 από τον Βέντζερ (προβολή σε σύγχυση της άμυνας στο 75’, πλασέ από πάσα του συμπαίκτη του Μπάρμπου στο 76’ και με τον ίδιο τρόπο από πάσα του Κόβατς στο επόμενο λεπτό) και τον Ντομπάι στο 80’ που άντεξε σε βίαιη κεφαλιά του  Κουράντη (ήταν πέναλτι, αλλά ο γιουγκοσλάβος διαιτητής Γιόβαν Ρούζιτς άφησε πλεονέκτημα) , σηκώθηκε, τρίκλισε, πήρε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του εμβρόντητου Γιάμαλη. 
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έβρεχε καταρρακτωδώς με συνέπεια οι διεθνείς μας (που ουσιαστικά αντιμετώπιζαν επαγγελματίες οι οποίοι αμείβονταν πλουσιοπάροχα) να δυσκολεύονται πάρα πολύ στις κινήσεις τους. Μάλιστα, μετά το όγδοο τέρμα αναφέρεται ότι ο διαιτητής «προστάτεψε» τους παίκτες μας από μεγαλύτερο διασυρμό, διακόπτοντας συνεχώς το παιχνίδι και κάνοντας παρατηρήσεις, υποδείξεις κ.λ.π.
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...