Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στα βαθιά νερά του επαγγελματισμού...


Ο Θέμης Βάγγης, που είχε μεγαλουργήσει
στον Άρη Θεσσαλονίκης
τη διετία 1979-81
 Το καλοκαίρι του 1983 το ποδοσφαιρικό Αιγάλεω πανηγύριζε για την άνοδό του στην Επαγγελματική Α΄ Εθνική κατηγορία, όπου όμως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα ήταν. Προπονητής είχε προσληφθεί ο νεαρός τότε Γιάννης Ματζουράκης, ένας ομογενής πρώην ποδοσφαιριστής που ερχόταν με μικρές περγαμηνές ως τεχνικός, αλλά διέθετε όρεξη για δουλειά και ψυχρή λογική.

Από αριστερά οι Πηγαδίτης, Χατζησκουλίδης,
Αθανασιάδης και Αλαφογιάννης

Κουρόπουλος
Είναι γεγονός ότι το έμψυχο δυναμικό που διέθετε δεν ήταν ότι καλύτερο για τις ανάγκες της Α΄ κατηγορίας. Το αποτελούσαν ένα κράμα βετεράνων (όπως ο σέντερ φορ Χρήστος Χατζησκουλίδης που όμως αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διοίκηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου, ο παλαίμαχος άσσος Άρης Δαμιανίδης, ο μεσοεπιθετικός Κώστας Καραλής, ο οπισθοφύλακας Φώτης Ούτσικας, ο εξτρέμ Βένος Βαλαχάς) και νεαρών παικτών όπως οι Δημήτρης Πιστόλης, Γιώργος Αθανασιάδης, Παναγιώτης ΜανδραφλήςΓιώργος Κωνσταντόπουλος, Μανώλης Γαρδέρης, Λεωνίδας Δαμουράς, Μανώλης Ροκίδης κ.α.

Στις μετεγγραφές είχαν αποκτηθεί αρκετοί, αλλά ερωτηματικά υπήρχαν για την δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις περιστάσεις. Παραδείγματος χάριν με μεγάλο ενθουσιασμό είχε επιστρέψει ο Θέμης Βάγγης, αλλά βρισκόταν στη δύση της καριέρας του. Ύστερα, είχε έρθει στην ομάδα ο ιδιόρρυθμος Ερμής Κουρόπουλος, που πολύ γρήγορα άνοιξε πανιά για άλλες παραλίες...


Ο εντυπωσιακός Τάκης Μανδραφλής

Πορτρέτο του Φώτη Ούτσικα από αφιέρωμα αθλητικής έκδοσης, που όμως περιέχει ανακρίβειες, καθώς ο παίκτης είχε θητεύσει σε ΑΕΚ, Παναχαϊκή και Διαγόρα Ρόδου, πριν έρθει στο Αιγάλεω

Ο σπουδαίος αμυντικός μέσος Δαυΐδ Μαύρος, ένα απόκτημα του Αιγάλεω
 από την ομάδα του Ηλυσιακού (1982).

Ακόμη ο μέσος Θανάσης Εμμανουήλ, μια προσωπική επιλογή του Ματζουράκη, ο οποίος παρά τη διάθεσή του δεν πήρε ευκαιρίες να δείξει πολλά. Με ελπίδες γύρισε τότε και ο νεαρός σέντερ μπακ Ηλίας Συνοδινός, όμως γρήγορα απογοητεύτηκε αφού η άσχημη εμφάνισή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οδήγησε στον παροπλισμό του. Με φιλοδοξίες παρουσιάσθηκε ο γκολκίπερ Δημήτρης Αλαφογιάννης, που αποκτήθηκε από το Βύζαντα Μεγάρων για παρτενέρ του Νίκου Βαλλιάνου, αλλά δεν κατάφερε να μονιμοποιηθεί κάτω απ΄τα γκολπόστ.

Μπεκιάρης
Οι μόνοι απ' τους καινούργιους που έδειχναν δυνατοί για ουσιαστική προσφορά ήταν ο σέντερ φορ Δημήτρης Μπεκιάρης που αποκτήθηκε από την Κόρινθο και ο αμυντικός μέσος Στέφανος Παπαθεοδώρου από τον ΟΦΗ.








Παπαθεοδώρου
Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι σχετικά νέοι ακόμη αλλά και πολύ έμπειροι, όπως ο αρχηγός Δημήτρης Πηγαδίτης, ο σκληροτράχηλος Δαυϊδ Μαύρος και ο μαχητικός στόπερ Νίκος Παντελής που θα αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας, όπως και παιδιά με δύναμη σαν το Θόδωρο Παϊσανίδη ή το Γιάννη Νταγκίνη, που υπό άλλες συνθήκες θα προορίζονταν για αξιόπιστες λύσεις.

Ο συχωρεμένος Νίκος Βαλλιάνος
Ο Παϊσανίδης, αγιογράφος στο επάγγελμα
Βενάρδος Βαλαχάς
Ο φέρελπις Δημήτρης Πιστόλης
 (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...