Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τ' αστέρια του Αιγάλεω Α.Ο.: Δημήτρης Λάρδας

Ο Δημήτρης Λάρδας (1968)

Ο Δημήτρης Λάρδας είναι έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Α' Εθνικής γεννημένος στο Κερατσίνι το 1945, που στο ξεκίνημα της καριέρας ανήκε στο δυναμικό του ΠΑΟ.

Από τους "πράσινους", ο Λάρδας δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έως ότου, το καλοκαίρι του 1967 αποκτήθηκε από το Αιγάλεω με το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστός, κάνοντας σπουδαία καριέρα ως επιθετικός.

Αγωνίσθηκε στη θέση του σέντερ-φορ για 6 περιόδους, αναδεικνυόμενος σε πρώτο σκόρερ του "Σίτι" -για αγώνες πρωταθλήματος Α' Εθνικής- όλων των εποχών, με συνολικά 49 τέρματα.

Το καλοκαίρι του 1973 η διοίκηση της Αθηναϊκής ομάδας (κατόπιν υποδείξεως του προπονητή της Μίλτου Παπαποστόλου) προχώρησε σε ριζική ανανέωση, "θύμα" της οποίας υπήρξε και ο Λάρδας που παρότι ακόμη νεώτατος, έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στο Βύζαντα, ομάδα τότε Β' Εθνικής.

Ωστόσο, σε ένα αγώνα στα Μέγαρα, ο Λάρδας τραυματίσθηκε ελαφρά στο ξερό γήπεδο και πήρε την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να αφοσιωθεί οριστικά στην εργασία του, ως εκτελωνιστής.

Ο Δημήτρης Λάρδας είναι ο πρώτος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών, Παραγόντων Αιγάλεω Α.Ο., που και με δική του πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μία γυναίκα που πέτυχε τόσα πολλά!

  Η Nichelle Nickols (ως Nyota Uhura) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου της σειράς επιστημονικής φα...