Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το «κλασσικό» ντέρμπι της δυτικής όχθης!

Στιγμιότυπο από αγώνα της δεκαετίας του 1950, μεταξύ αθηναϊκών συλλόγων
(πηγή: http://athinaikos1917.blogspot.com)
Στιγμιότυπο από συνάντηση Ατρομήτου-Αιγάλεω,
το 1983
Πολύ πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις απαρχές της δεκαετίας του 1950 δόθηκαν οι πρώτες αφορμές για την αντιπαράθεση δυο γειτονικών και ένδοξων σωματείων, του Αιγάλεω ΑΟ και του Ατρόμητου Περιστερίου. Αφού αρχικά συναντήθηκαν σε επίπεδο τοπικών διοργανώσεων της ΕΠΣ Αθηνών, ύστερα συνέχισαν στο πλαίσιο της Β’ Εθνικής, κοντραρίστηκαν στα μέσα του ’70 στην Α΄ Εθνική, κατρακύλησαν μετά στη Γ’ Εθνική και τέλος, τη δεκαετία του 2000 έφτασαν να παίξουν ξανά αντίπαλοι στη Σούπερ Λίγκα.


Αιγάλεω "ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ" αναγράφει
το εντυπωσιακό αυτό πανό
Οι φανατικοί οπαδοί του Αιγάλεω «τρώγονταν σαν το σκύλο με τη γάτα» με τους περιστεριώτες και ειδικά κατά τη δεκαετία του ’80 οι κόντρες αυτές είχαν πάρει τη μορφή μάστιγας, με τη Λεωφόρο Καβάλας (που αποτελεί το φυσικό σύνορο των δυο περιοχών) να μετατρέπεται σε πραγματικό πεδίο βολής όταν τύχαινε να αναμετρώνται οι δυο ομάδες.

Ακόμη και σε αγώνες μπάσκετ δίνονταν αφορμές για έκτροπα, αφού, παρότι έπαιζαν σε διαφορετικές κατηγορίες, ο ΓΣ Περιστερίου πριν αποκτήσει το δικό του γυμναστήριο έδρευε στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω ΑΟ!

Ακραίο σύνθημα σε οπαδικό πανό των "Fentagin"
Για τους φιλάθλους των δυο πόλεων, μια αγωνιστική επικράτηση στο ντέρμπι Αιγάλεω-Ατρομήτου αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί χρέος τιμής. Το γόητρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην οπαδική συνείδηση και διαμορφώνει έναν ακραίο ψυχισμό, που συχνά λαμβάνει αντικοινωνικές διαστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και σε παιχνίδια που δεν αναμετρώνται ευθέως οι δυο αντίπαλοι, υπάρχουν επεισόδια τα οποία προκαλούν τρίτοι, όπως έγινε στην πρόσφατη αναμέτρηση Αγίου Ιερόθεου-Αιγάλεω για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.




Το έμβλημα της "Θύρας 12"





Εξέδρα της "Θύρας 12" σε εκτός έδρας αγώνα
μπάσκετ του Αιγάλεω

Φανατικοί οπαδοί του Ατρομήτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...