Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Περί αθλητικής δικαιοσύνης μέρος δεύτερο

Ο προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου για συμμετοχή του στο σκάνδαλο,
πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος
(Φωτό: roufianos.com)
Με αφορμή το εξαίρετο άρθρο σου περί της αθλητικής δικαιοσύνης και ένα παλαιότερο δικό μου θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου. Το απόστημα όντως έσπασε αλλά τώρα ποιός θα αναλάβει να καθαρίσει όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιός έχει το πολιτικό ανάστημα και την «μαγκιά» να υποβιβάσει ομάδες, να τιμωρήσει παράγοντες και παραγοντίσκους.

Η αθλητική δικαιοσύνη δυστυχώς δεν στέκεται στο ανάστημά της (όπως η τακτική δικαιοσύνη ), έτσι μπορούν όλοι, από παράγοντες μέχρι δημοσιογράφους και όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα να λοιδορούν και να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις όντας σίγουροι ότι δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Έτσι οι ομάδες που εμπλέκονται άμεσα με το τεράστιο σκάνδαλο των στημένων αγώνων να προετοιμάζονται απρόσκοπτα κάνοντας τις μεταγραφές τους και τον προγραμματισμό τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αυτή η απαξίωση της αθλητικής δικαιοσύνης ενέχει σοβαρότατους κινδύνους, όχι βέβαια για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, αυτή είναι ήδη χαμένη, αλλά και ως γενικότερη αντιμετώπιση της δικαιοσύνης, μιας και όλοι θα παρανομούν για όλα μετατρέποντας την κοινωνία μας σε ζούγκλα όπου το δίκαιο είναι με τον πιο δυνατό, στην περίπτωσή μας με τον πιο πλούσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...