Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Αιγάλεω, τελευταίος πρωταθλητής Νότου Β' Εθνικής 1983!

Μάταια ο Πανηλειακός (φωτό) προσπάθησε να αντισταθεί στην ομάδα μας,
την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 1982-83.
(Πηγή: http://tonisrozis.webs.com/)
Την περίοδο 1982-83 διοργανώθηκε το τελευταίο πρωτάθλημα σε ξεχωριστούς ομίλους στη Β΄ Εθνική. Στο Νότο σαν φαβορί ξεκίνησαν η Κόρινθος, το Αιγάλεω, η Προοδευτική και ο Παναιτωλικός. Η ομάδα της πόλης μας, με τεχνικό τον Ανδρέα Σταματιάδη που είχε επανέλθει καθώς χρωστούσε έναν τίτλο στον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, υποδέχθηκε στην πρεμιέρα τους κορίνθιους στο δημοτικό μας στάδιο και ο κόσμος διψούσε για μια νίκη-θρίαμβο.

Στη ρεβάνς του γηπέδου Κορίνθου (1-1) "έπεσαν κορμιά". Εδώ, συναγερμός μπροστά στην εστία του Αιγάλεω, που υπερασπιζόταν ο αείμνηστος Νίκος Βαλλιάνος. Διακρίνονται επίσης, οι συμπαίκτες του Μαύρος και Χατζησκουλίδης.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν, αφού ο Δημήτρης Παπαϊωάννου που είχε μετεγγραφεί στην Κόρινθο μαζί με τους Μυλωνά-Μαυρονάσιο κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τη δραστηριότητα του Γιώργου Αθανασιάδη, που ήταν πλέον ελπιδοφόρος παίκτης του Σίτι.
Το παιχνίδι τελείωσε 1-1, καθώς το γκολ με το οποίο προηγήθηκε το Αιγάλεω και πέτυχε ο Βαγγέλης Σάμιος, κατάφερε να ισοφαρίσει ο Πολυχρονόπουλος. Ωστόσο, μια ατυχής αλλαγή των φιλοξενουμένων με το βετεράνο Κανέλλο που δεν είχε θεωρημένο δελτίο υγείας, οδήγησε στο μηδενισμό τους, μήνες αργότερα.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης (κέντρο) πλασάρει το γκολκίπερ του Διαγόρα, στο ματς του πρώτου γύρου (2-1 υπέρ του Αιγάλεω). Ανήμποροι να αντιδράσουν, διακρίνονται οι Αθανασίου και Δουρδουνάς.
Εκείνος ο κερδισμένος στα χαρτιά βαθμός, όπως συνηθίζεται να λέμε, χάρισε τελικά και τον τίτλο στην ομάδα μας, με διαφορά βραχείας κεφαλής από τον ανταγωνιστή Διαγόρα Ρόδου, που υποσκέλισε όλους τους άλλους μνηστήρες και έδωσε σκληρή μάχη για την πρωτιά.


Εύκολο απόγευμα είχε περάσει το Αιγάλεω εντός έδρας με αντίπαλο τον Ιωνικό (4-0), τον οποίο κέρδισε και εκτός έδρας 3-2.
Εδώ, ο Κώστας Τσίκας έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μακρυγιανέλη και τρέχει να πανηγυρίσει το γκολ.
Δεξιά, περίλυπος ο Χιώτογλου.
Το επισφράγισμα της πρωτιάς ήρθε ακριβώς την τελευταία αγωνιστική, όταν η ομάδα του Αιγάλεω έπαιξε τα πάντα μέσα στον Πύργο με αντίπαλο τον ουραγό Πανηλειακό. Οι Αιγαλιώτες οπαδοί ταξίδεψαν κατά χιλιάδες με 20 πούλμαν και εκατοντάδες Ι.Χ. στην πρωτεύουσα της Ηλείας και παρότρυναν τους κυανόλευκους ποδοσφαιριστές. "Αφιονισμένοι" οι γηπεδούχοι, λαχτάρισαν την ομάδα μας στο πρώτο 45λεπτο, με το σκορ να είναι ισόπαλο (2-2). Στην επανάληψη τα πάντα άλλαξαν και το Σίτι θριάμβευσε τελικά 5-3!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Αιγάλεω θα έπαιζε στην επαγγελματική Α΄ Εθνική και δικαίως οι φίλαθλοί του ξεφάντωσαν έως το πρωΐ για τη σπουδαία επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...