Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη του δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά


Ποια είναι η πρώτη σας εντύπωση ως δημάρχου;

Οι δυσκολίες που καλούμαι να αντιμετωπίσω και ταυτόχρονα το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου που με εξέλεξαν στην θέση αυτή.

Ποια προβλήματα θα τα χαρακτηρίζατε άμεσης προτεραιότητας;

Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα. Έχουμε θέσει τις προτεραιότητες μας, όπως η καθαριότητα στην πόλη, η ενίσχυση του αστικού πρασίνου, η δημιουργία ενός πλαισίου δράσης για το καυτό πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή και φυσικά η αντιμετώπιση των χρεών και των εν γένει οφειλών του δήμου τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και προς τους προμηθευτές.

Είστε ο ίδιος, ιατρός με πλούσιο έργο. Σκοπεύετε να αναλάβετε κάποιες προσωπικές πρωτοβουλίες για το χώρο της δημόσιας υγείας;

Ήδη με τους συναδέλφους μου, των όμορων με το Αιγάλεω Δήμων, ζητάμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας με σκοπό την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Όσο δε αφορά ειδικότερα το Αιγάλεω, επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προνοιακών παρεμβάσεων, τόσο μέσω του ΚΑΠΗ, όσο και των κοινωνικών μας υπηρεσιών με προσανατολισμό τις κοινωνικά και οικονομικά πιο ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Εξέχουσα θέση στην πρωτοβουλία μας καταλαμβάνει ο εθελοντισμός με την κινητοποίηση των πλέον ευαίσθητων πολιτών του Αιγάλεω, κυρίως επιστημόνων του ιατρικού τομέα που θα μπορούσαν σε εθελοντική βάση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε οικονομικά αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Έχετε κάποια σχέδια για την αξιοποίηση της υπάρχουσας δημοτικής περιουσίας (π.χ. για τα υπό διαμόρφωση μαγαζιά του Δημοτικού Σταδίου);

Θα αντιμετωπίσουμε συνολικά και με τον πλέον οργανωμένο τρόπο την δημοτική περιουσία κατ΄ αρχήν με την πλήρη καταγραφή της και στη συνέχεια με βάση τις ανάγκες θα καθοριστεί ο τρόπος και η μορφή αξιοποίησής της.

Πως κρίνετε τη συνεργασία σας με τις υπόλοιπες παρατάξεις;

Επιδιώκουμε την μεγαλύτερη και προσφορότερη για το καλό της πόλης συνεργασία, με το σύνολο της αντιπολίτευσης . Μην ξεχνάμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ο πολιτικός αυτός θεσμός και εκείνη η λειτουργία που μπορούν να συνθέσουν διαφορετικότητες σε μια κοινή γραμμή με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας. Θα έλεγα ότι η Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζεται διαχρονικά, περισσότερο από συνθέσεις παρά αντιθέσεις πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Η βούληση αλλά και η πρακτική που ακολουθεί αυτή η Δημοτική Αρχή είναι να αναζητά καθημερινά την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου σε αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον του Αιγάλεω.

Τι προσδοκίες έχετε για την πρώτη αυτή θητεία σας;

Με όραμα αλλά και ρεαλισμό θέτουμε τις προτεραιότητες και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος για το Αιγάλεω που θέλουμε, για το Αιγάλεω που μας αξίζει, για μια πόλη Μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Αθήνας.

Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο της πόλης, ως επιμύθιο;

Οι πολίτες του Αιγάλεω πρέπει να γνωρίζουν ότι καταβάλλουμε μια σκληρή προσπάθεια στην κατεύθυνση αφενός του νοικοκυρέματος του Δήμου, αφετέρου με σχέδιο και παρεμβάσεις εργαζόμαστε για την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας. Γνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε. Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια τους θέλουμε όλους συνοδοιπόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...