Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ομόρφυνε ο σταθμός ΜΕΤΡΟ "Αιγάλεω"!

Μετρό "ΑΙΓΑΛΕΩ": Έξοδος προς Οδό Παπαναστασίου
Επιτέλους, τα όποια χρόνια εμπόδια ξεπεράσθηκαν και οι γιάλινες προθήκες του σταθμού ΜΕΤΡΟ της πόλης μας γέμισαν, χαρίζοντας μια αύρα πολιτιστικής ανάσας στους μέχρι πρότινος άχρωμους χώρους του. Οι επιβάτες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν και στο Αιγάλεω τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, όπως και πολλαπλά ακόμη εκθέματα τα οποία περιέχονται στις όμορφες βιτρίνες που παραδόθηκαν σε κοινή θέα.

Είναι γνωστό πως ολόκληρη η διαδρομή της σύγχρονης Ιεράς Οδού βρίσκεται υπέρθεν των παλαιότερων στρωμάτων και είναι εν τω βάθει της, κατάσπαρτη από μνημεία, παρόδιους τάφους και κάθε λογής αξιοθέατα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε τόσα χρονιά η αποπεράτωση των εργασιών, καθώς η αρχαιολογική εταιρία προσπαθούσε να αναδείξει όλα αυτά τα αχνάρια του παρελθόντος, στοχεύοντας αφενός στη σωτηρία τους και αφετέρου στην αξιοποίησή τους, όπως και τελικά έγινε.



Η ολοκλήρωση της τελικής διαμόρφωσης του εκθεσιακού υλικού περιλαμβάνει πλήθος από προτομές, ειδώλια, ακροκέραμα, αγαλματίδια, βάζα, αμφορείς, οικιακά σκεύη, εργαλεία, οστά ζώων κ.λ.π.
Επιπλέον, υπάρχουν πρωτότυπες απεικονίσεις που αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα, υποδείγματα του συστήματος ύδρευσης της πόλης, καθώς και ένα εκπληκτικό αποτύπωμα της αρχαίας Ιεράς Οδού.

Όλα αυτά συνοδεύονται από ενημερωτικές αναλυτικές ταμπέλες και επεξηγηματικούς πίνακες, στα πρότυπα των μουσειακών εκθέσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος, η κατατοπιστική παρουσίαση της τελετής των Ελευσίνιων Μυστηρίων και άλλων λατρευτικών εκδηλώσεων των προγόνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...