Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Έντονες συγκινήσεις της Κυριακής!

Τα τμήματα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης πρόσφεραν έντονες συγκινήσεις στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας που έσπευσε μαζικά να υποστηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών.

Το απόγευμα, στο Εθνικό Στάδιο Βύρωνα, το συγκρότημα του Θωμά Γράφα, ανανεωμένο, κέρδισε τις εντυπώσεις, καθηλώνοντας το γηπεδούχο Αθηναϊκό, ειδικά στο β' ημίχρονο. Από καθαρή ατυχία και μόνο, καμία από τις επτά-οκτώ κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές του "Σίτι" (συμπεριλαμβανομένης και μιας προσπάθειας που βρήκε στην δεξιά κάθετη δοκό) δεν κατέληξε στα δίχτυα των πάλαι ποτέ "λόρδων", με το άχρωμο 0-0 να καταγράφεται σαν τελικό αποτέλεσμα.

Παπουτσής, Παπαδόπουλος, Καραγιάννης και ο ταλαντούχος Δουκάκης ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Η σύνθεση: Σηφάκης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Υφαντής, Παπαδόπουλος, Τσαραούσης, Καραγιάννης, Δουκάκης, Κατσαρός (75' Τσιρογιάννης), Τουρκοχωρίτης (62' Κ. Κωνσταντόπουλος), Μπαντούνας (93΄Βουλομένος).



Στον αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη λίγο αργότερα στο κλειστό "Σταύρος Βενέτης", οι οπαδοί του συλλόγου πανηγύρισαν μια εντυπωσιακή νίκη επί της ισχυρότατης Κηφισιάς, έπειτα από τρεις παρατάσεις (!)

Μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας αυτής επιτυχίας ήταν ο Άγγελος Συριστατίδης, ο οποίος ευτύχησε να δει το σουτ τριών πόντων που εξαπέλυσε, παρότι στενά πιεζόμενος και με την εκπνοή του χρόνου από το κέντρο του γηπέδου (!), να σπαρταρήσει στο πλεκτό των δικτύων του αντιπάλου καλαθιού, για το ιστορικό 99-96.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-40, 52-59, 72-72 (κ.α.), 80-80 (α’ παρ), 89-89 (β’ παρ), 99-96 (τελικό).

Αιγάλεω (Καλογήρου - Μπαστούνης): Παπούλιας, Λαρεντζάκης, Παπαδάκης 21 (3), Κατσαντώνης 14 (2), Μητρόπουλος 7, Λαμπρόπουλος 16 (3), Συριστατίδης 21 (1), Χάλαρης 2, Γκέρος 8, Κούκουρας 10 (2).

Τοπικά: Ασταμάτητη η Ελλάς Ποντίων!

Τη 12η συνεχή νίκη της πέτυχε το Σάββατο η Ελλάς Ποντίων, μέσα στο Μοσχάτο επί της τοπικής Θύελλας (1-0) στο πρωτάθλημα της Α' Πειραιώς. Το πολύτιμο γκολ σκόραρε ο συνήθης ...ύποπτος Μπάμπης Σιδηρόπουλος στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, με κεφαλιά ύστερα από κτύπημα κόρνερ του αλβανού Λάλα. Ωστόσο, τη φορά αυτή η επιτυχία ήρθε δύσκολα, καθώς η Θύελλα προέβαλε σθεναρή αντίσταση και μάλιστα διαμαρτύρεται για περίπτωση πέναλτι που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!

Ελλάς: Ραγκούσης, Π. Χαλκίδης, Τζιας, Γρηγοριάδης, Τσοπανάς, Λάλα (66' Ταμπάκης), Λάκο, Γ. Σιδηρόπουλος (78' Τάρναρης), Χοτζάισα, Χ. Σιδηρόπουλος, Δρυμούσης.

Την ίδια μέρα, για το πρωτάθλημα Αθηνών (Α΄ΕΠΣΑ), η ΑΕ Αιγάλεω παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στον Αστέρα Ζωγράφου. Ο Σπυρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στο 42' λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Η σύνθεση: Παπαδούλης, Χαρισάκης, Ξυράφας, Πούλιος, Αλευράς (50' Ευριπιώτης), Παυλίδης, Γεωργακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κοτσαμπάς (89' Σκολοπάτης), Παπαμιχαήλ (75' Μπίτσικας), Τζόμπε.

Για τη Γ' κατηγορία, επίσης το Σάββατο, η Ιεράπολη ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από τον Αρίωνα Γούβας.

Ιεράπολη: Κότσαλης (Μεναγιάς 75' λόγω τραυματισμού), Μπουρέκας (αποβλήθηκε τρία λεπτά πριν τη λήξη), Πατσιαμάνης (Προεστάκης 46'), Μπαμπουσούρης, Ανταλής, Πολίτης, Ραμαντάς, Αυλωνίτης Σ. (Αυλωνίτης Α. 58'), Ρέντζο, Κερέμι, Χαλβατζής.

  • Τέλος, στους αγώνες της Κυριακής είχαμε: Για τη Β΄ κατηγορία Διαγόρας-Καλαμάκι 1-3 και Νεοπεντελικός-Ορφέας 1-1, ενώ στη Γ' ΕΠΣΑ ο Κρόνος πήρε χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς χωρίς να χρειασθεί να αγωνισθεί κατά του γειτονικού Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...