Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Δώδεκα χρόνια δίχως τον "ψηλό" μας!

(του Νίκου Δ. - Θ. Νικολαΐδη)

Συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από την ημέρα που ο Χρήστος Χατζησκουλίδης, το "μαύρο διαμάντι του Αιγάλεω", όπως κολακευτικά τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι, "έφυγε" για τα γήπεδα του ουρανού, εκεί όπου συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα με κάθε δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα με τις αγαπημένες του κεφαλιές! Γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου του 1952, ο Πειραιώτης "ψηλός" από πολύ νωρίς ξεδίπλωσε στα ξερά γήπεδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας, το πλούσιο ταλέντο του. Από τις αλάνες του Ρέντη βρέθηκε στο "καμίνι" της Νίκαιας, καθώς επί 5 συνεχή έτη προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον ιστορικό Ατρόμητο Καμινίων. Επόμενος σταθμός του, που τον έκανε πασίγνωστο σε όλη τη χώρα, ήταν το "Σίτι", του οποίου τη φανέλα φόρεσε 7 σεζόν, αναδεικνυόμενος σε κορυφαίο σκόρερ του συλλόγου του Αιγάλεω, όλων των εποχών! 


Ενώ βραβεύθηκε πάμπολλες φορές για τη σπουδαία προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνέχισε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο (όπως και το μπόι του) μέχρι και σχεδόν 40 χρονών! Ο Χρήστος, που τόσο μας λείπει, υπήρξε ένας γνήσιος μάγκας των γηπέδων της παλαιότερης εποχής, ένα αγνό, αυθόρμητο και πεισματάρικο "παιδί", που δεν δεχόταν κανένα συμβιβασμό και ήξερε να απολαμβάνει το παιχνίδι που λάτρεψε με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο, κάτι που τον έκανε μοναδικό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο (link) διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μου για αυτόν, στην ελληνική βικιπαίδεια.

Χρήστος Χατζησκουλίδης - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

ΕΔΩ ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο Χρήστο Χατζησκουλίδη (Youtube)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...