Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Με το βλέμμα στον άπορο συνάνθρωπο…

Οι δύο ομάδες σε πλήρη παράταξη.


Αιγάλεω και Φωστήρας έδωσαν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας!

(Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Ζεστή ατμόσφαιρα και σήμερα στο «Δ.Α.Κ. Αιγάλεω Εύα Χριστοδούλου», με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω («ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») και του «Φονέα των Γιγάντων» (Φωστήρα Ταύρου) να συναντώνται για φιλική αναμέτρηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Όσοι ήρθαν στο γήπεδο έφεραν μαζί τους τρόφιμα τα οποία δώρισαν υπέρ απόρων συμπολιτών μας (ευπαθείς οικογένειες), μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω, αλλά και των Εκκλησιαστικών υποστηρικτικών δομών. Πέραν όμως τούτου, που αποτελεί τη φιλάνθρωπη διάσταση της αναμέτρησης, πρώην «αντίπαλοι» (μόνο για 90 λεπτά και αποκλειστικά μέσα στις γραμμές του γηπέδου) βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν και να θυμηθούν στιγμιότυπα του ένδοξου παρελθόντος.


Ο κ. Σωτήρης Ρουπακιάς, με τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα.

Μπροστά στον άξιο διαιτητή του αγώνα, τον κ. Χρήστο Βαφίδη (Δ’ Εθνικής – Ε.Π.Σ.Π.) οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν ως ακολούθως:

"ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π. Αιγάλεω Α.Ο."


Αιγάλεω (προπονητές οι Γιάννης Σάμιος – Μπάμπης Σταυρόπουλος): Λουίτζι Τσέναμο, Άρης Βασιλειάδης, Τάσος Τσιάκας, Κώστας Μπρέχας, Μηνάς Υψηλάντης, Αλέξανδρος Γουνόπουλος, Άγγελος Κελεσίδης, Δημήτρης Τσιαμπουρής, Σάκης Καλογερόπουλος, Σπύρος Τσίλης, Αργύρης Μαγιάτης, Κωνσταντίνος Σίνος.

Φωστήρ (προπονητής ο Γιώργος Μαμωνάς, με βοηθούς τους Ζαχαρία Αβαγιαννέλη και Κώστα Νικολάου): Γιάννης Φακής, Λευτέρης Γκοντζίδης, Γιώργος Πλασκασοβίτης, Χρήστος Γεωργίου, Σταύρος Φραγκούλης, Στέλιος Παπαλεξάνδρου, Τάσος Λέκκας, Αλέξανδρος Κούκης, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Ανδροκλής («Ντάννυ») Κωνσταντινίδης, Πέτρος Τομάρας.

Σάμιος, Σταυρόπουλος, Μαρτίνος, Μαμωνάς, Τομάρας.


Παρόντες και οι Φράγκος Μαρτίνος (πρόεδρος των παλαίμαχων του Αιγάλεω), Σωτήρης Ρουπακιάς (υπεύθυνος για τη συλλογή τροφίμων, παλαιός παράγων ΠΑΕ Αιγάλεω), Θωμάς Μακρής, Δημήτρης Τοπάλης, Θωμάς Φούφλης, Δημήτρης Μαγιάσης.

Βράβευση του "Φονέα" από το "Σίτι".


Πριν την έναρξη το Αιγάλεω βράβευσε το Φωστήρα για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με απονομή πλακέτας και διπλώματος, ενώ ακολούθως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προπονητή και παλαιού αθλητή και παράγοντα του Αιγάλεω Α.Ο. Δημήτρη Καρβέλα, ο οποίος έφυγε πρόωρα από κοντά μας, πριν από λίγες μέρες.

Γιάννης Σάμιος, Φράγκος Μαρτίνος, Γιώργος Μαμωνάς,
Κώστας Νικολάου, Πέτρος Τομάρας, Ζαχαρίας Αβαγιαννέλης
και Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Για την ιστορία και μόνο, αναφέρουμε ότι το Αιγάλεω επικράτησε με σκορ 4-1 (ημίχρονο 2-0) χάρις σε τέρματα των Τσιάκα, Καλογερόπουλου, Τσιαμπουρή και Μαγιάτη, ενώ το «κιτρινόμαυρο» γκολ πέτυχε με εύστοχο πέναλτι ο Παπαλεξάνδρου. Αξιοσημείωτη ήταν ακόμη η πρώτη εμφάνιση του Τσέναμο, με τα χρώματα των βετεράνων του «Σίτι». 

Αλέξανδρος Κούκης - Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Τσιαμπουρής με το Στέλιο Παπαλεξάνδρου.

Αργύρης Μαγιάτης (αριστερά), "Ντάννυ"
Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Τσιαμπουρής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...