Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Γιάννης Τριπολιτσιώτης: 17 χρόνια στα γήπεδα!

 Αφιέρωμα στον σπουδαίο βετεράνο αμυντικό άσσο του "Σίτι" και άλλων ομάδων.

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ο Γιάννης Τριπολιτσιώτης (φώτο) σήμερα 69 ετών, είναι ένας από τους πιστότερους "εραστές" του Αιγάλεω Α.Ο. Γεννημένος στις 18 Απριλίου του 1952, διακρίθηκε και διέπρεψε στη θέση του κεντρικού αμυντικού με τα κυανόλευκα χρώματα επί μία ολόκληρη οκταετία (σε Α΄αλλά και Β΄ Εθνική), ενώ στη συνέχεια προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του και σε άλλους συλλόγους,μέχρι και το καλοκαίρι του 1987, όταν αποσύρθηκε οριστικά από την επαγγελματική ενεργό δράση στα 35 του χρόνια.

Με γερό κορμί, μπόι 1,80 μ. και δυνατό άλμα, ο Γιάννης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το "Σίτι" σε ηλικία 19 ετών, στο Θερινό Πρωτάθλημα (Ο.Π.Α.Π.) το καλοκαίρι του 1971. Πρώτη φορά που σκόραρε για το Αιγάλεω, ήταν κατά τη διαδικασία των πέναλτι του αγώνα κατάταξης εναντίον του Πιερικού (καν. αγώνας 1-1, 4-2 στα πεν.) όταν και εκτέλεσε επιτυχώς το πρώτο πέναλτι. Το ματς είχε γίνει στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας, στις 5 Σεπτεμβρίου 1971.


Καραχισαρίδης (ΑΕΚ) και Τριπολιτσιώτης, σε διεκδίκηση (Δεκέμβριος 1973)

Ο Τριπολιτσιώτης ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία του στην ομάδα και στην πόλη μας (όπου επί σειρά ετών διατηρούσε κατάστημα υπόδησης, στην οδό Σμύρνης) με τη λήξη της σεζόν 1978-79. Έως τότε, είχε πάρει μέρος σε συνολικά 186 επίσημους αγώνες (150 στο Πρωτάθλημα, 9 στο Κύπελλο Ελλάδας και 27 στο Θερινό Πρωτάθλημα) επιτυγχάνοντας 7 γκολ (4 στο Θερινό και 3 στο Πρωτάθλημα).

  • Ακολούθως, έπαιξε στο Βύζαντα Μεγάρων (Β΄ Εθνικής), στον Αίαντα Σαλαμίνας (Γ' Εθνικής) και στον Α.Σ. Πετραλώνων (Α'  Αθήνας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...