Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Τα αστέρια του Αιγάλεω Α.Ο.: Σωτήρης Φακής

Ο αείμνηστος τερματοφύλακας Σωτήρης Φακής, που τίμησε με την παρουσία του την εστία της ομάδας μας, είχε γεννηθεί στην Αθήνα, το 1934 και ξεκίνησε τον αθλητισμό από το σύλλογο της Α.Ε. Αμπελοκήπων. Το 1957 αποκτήθηκε από την Α.Ε.Κ., στην οποία βασικός γκολκίπερ ήταν τότε ο Αιγαλιώτης Στέλιος Σεραφείδης. Παρόλα αυτά, ο Φακής κατάφερε να έχει 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας της σεζόν 1960-61 και 7 συμμετοχές την επόμενη χρονιά. Το καλοκαίρι του 1962 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το 'Σίτι', όπου και αγωνίσθηκε την επόμενη πενταετία, μέχρι και την περίοδο 1966-67, με συνολικά 54 επίσημες παρουσίες. 

Ήταν ένας υψηλόσωμος, γεροδεμένος και τολμηρός αθλητής, που δεν δίσταζε να "πέσει στη φωτιά" προκειμένου να διαφυλάξει αλώβητα τα γκολ-ποστ του. Έφυγε δυστυχώς πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 64 ετών, στις 29 Οκτωβρίου του 1998. Προηγουμένως, είχε προλάβει να αποτελέσει στέλεχος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω, επί προεδρίας Δημήτρη Λάρδα. Θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...