Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

"Μηχανή του χρόνου" στην κηδεία του Ζάχου

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του Ζάχου Λυκουρίνου
(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Σαν να ταξίδευε πίσω στο χρόνο, θα ένοιωσε όποιος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών, για τον τελευταίο χαιρετισμό στον αξέχαστο Ζάχο Λυκουρίνο. Πέρα από το θρήνο και την απόλυτη οδύνη των οικείων και στενών συγγενών και φίλων του, η ατμόσφαιρα θύμιζε άλλες εποχές, καθώς στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψαν πλήθος ανθρώπων του αθλητισμού, πρόσωπα που μας είναι οικεία από την ενασχόλησή τους στο χώρο, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Εκτός από τους δεκάδες πρώην συμπαίκτες του στον Αιγάλεω Α.Ο. , τους προπονητές και βετεράνους άλλων Αιγαλιώτικων σωματείων, ξέχωρα απ' τους πολλούς παίκτες που ο ίδιος ανέδειξε στις Ακαδημίες των συλλόγων που εργάστηκε, για το στερνό αντίο βρέθηκαν κοντά του ο Μίμης Δομάζος, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Σάββας Παπάζογλου, ο Τότης Φυλακούρης, ο Βασίλης Μποτίνος, ο Κρίστο Βαζέχα, ο Τάκης Παντέλης, ο Χρήστος Αρβανίτης, ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Κώστας Παντέλης, ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Άγγελος Μπασινάς, οι δημοσιογράφοι Παύλος Γερακάρης, Γιώργος Ζουρίδης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος και Γιώργος Γαλάνης,  ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε. Βίκτωρ Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Π.Σ.Α.Π. Νίκος Μάλλιαρης, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Μυστακόπουλος, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Γκίκας και ο αντιδήμαρχος Τάκης Μανδραφλής, ο παλαιός παράγων Νίκος Αλεξίου, ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Παρίδης, ο πρόεδρος του "Ι.Λ.Ο.Α." Γιάννης Περράκης, ο πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων" Κυριάκος Μπατσάρας και τόσοι άλλοι. Δεκάδες στεφάνια είχαν αποστείλει οι φίλοι του, όπως και ο Σύνδεσμος Βετεράνων της ομάδας  του Αιγάλεω ("ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.") το Δ.Σ. του οποίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Φραγκίσκο Μαρτίνο παρέστη σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Κοιμητήριου.

Καλό ταξίδι φίλε Ζάχο και ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...