Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

«Ο Ρόυ της Μέλτσεστερ» – «Ο Ρόυ της Ρόβερς».


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Η δεύτερη περίοδος έκδοσης των ιστοριών της ποδοσφαιρικής σειράς «Roy of the Rovers» στο ελληνικό περιοδικό «Αγόρι» διάρκεσε μία επταετία, δηλαδή περίπου το ίδιο διάστημα με την πρώτη, αντίστοιχή της (1975-1983). Αυτή τη φορά και με έναρξη στα μέσα του 1985, ο Νίκος Δεληγιώργης και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Κώστας Μπαζαίος πέτυχαν να εξασφαλίσουν την αποκλειστικότητα του ομώνυμου εντύπου «Roy of the Rovers», που κυκλοφορούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 25 Σεπτεμβρίου του 1976.



Οι περιπέτειες του Roy Race, υπό νέο τίτλο «Ο Ρόυ της Μέλτσεστερ» ή «Ο Ρόυ της Ρόβερς» (σε αντίθεση με εκείνον του προηγουμένου διαστήματος που ήταν «Ο Ρόυ Ξαναγυρίζει» και που δημοσίευσε παλαιότερες ιστορίες από το περιοδικό «Tiger» σε σχέδια της Yvonne Hutton και του David Sque) προέρχονταν από την πρωτότυπη σεζόν 1982-83 και πέτυχαν να καλύψουν έως και εκείνες τις ιστορίες της περιόδου 1988-89, αφού το «Αγόρι» τερμάτισε την παρουσία του στις 20 Μαρτίου 1992 (τεύχος 776), ακριβώς έναν χρόνο πριν το κλείσιμο και του «RotR» κόμικ (20 Μαρτίου 1993). Επισημαίνουμε ότι για ένα σημαντικό διάστημα οι ιστορίες τυπώνονταν έγχρωμες.


Παραθέτουμε αναλυτικά τις σεζόν που δημοσιεύθηκαν και τους καλλιτέχνες. Το σενάριο ήταν του Tom Tully και υπεύθυνος έκδοσης ήταν ο Barrie Tomlinson, συγγραφέας του βιβλίου «Real Roy of the Rovers Stuff» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο Barrie Tomlinson (αριστερά) με το Roy Race
(σχέδιο: Yvonne Hutton)
  • 1982-83 (David Sque)
  • 1983-84 (David Sque)
  • 1984-85 (David Sque)
  • 1985-86 (David Sque)
  • 1986-87 (Mike White)
  • 1987-88 (Mike White)
  • 1988-89 (Mike White)


Barrie Tomlinson (εκδότης): «Just why did Roy become so popular? Well, one generation of children would grow up reading Royʼs adventures, then they would become dads and encourage their children to become readers. And so it went on.Additionally, some of Royʼs ex-readers got jobs in the media and many of them wanted to write about Roy. Real Roy of the Rovers stuff became part of the English sporting lexicon, if someone wanted to describe a particular style of football. As it is, that phrase was a natural title for my book».

(Απόσπασμα από άρθρο του Barrie Tomlinson με τίτλο «How Roy of the Rovers became the most famous footballer in England», που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «The Telegraph» στις 17 Οκτωβρίου 2016).


Roy of the Rovers
(Mike White)

David Sque
Tom Tully


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...