Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Το παλικάρι που κανείς δεν ξέχασε!


Σαν σήμερα πριν από 49 ολόκληρα χρόνια (13 Αυγούστου 1969) άφηνε την τελευταία του πνοή ένα λυγερόκορμο παλικάρι που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή, καθώς «έφυγε» πάνω στο άνθος της ηλικίας του. Ο άτυχος νέος ήταν ο διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιά, Αριστείδης Παπάζογλου που, αφού ταλαιπωρήθηκε επί μια σχεδόν τριετία, τελικά νικήθηκε απ’ την επάρατη νόσο. Η κηδεία του, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που τον συνόδεψαν με βαθύτατη οδύνη στην τελευταία του κατοικία, έγινε αυθημερόν.


Γεννημένος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το 1939, ψηλός και αθλητικός, άρχισε το άθλημα από την τοπική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Ρέντη και στα 17 του πήρε μεταγραφή έναντι 2.000 δραχμών για το εφηβικό τμήμα του Ολυμπιακού. Σύντομα προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα χάρις τα προσόντα του, περισσότερο δε την ικανότητα στο σκοράρισμα και το απρόβλεπτο των κινήσεων, που δυσκόλευε αφάνταστα τους αντίπαλούς του. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα ήταν ο μεγάλος του διασκελισμός, ο οποίος του επέτρεπε να ξεφεύγει εύκολα από την επιτήρηση των αμυντικών.


Μετείχε σε 132 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 71 γκολ και σε 18 συναντήσεις για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου σκόραρε 23 φορές. Έλαβε επίσης μέρος σε 8 αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σημειώνοντας 3 γκολ. Δεν εγκατέλειψε ποτέ την ομάδα του Ολυμπιακού, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Α΄ Εθνικής τέσσερις φορές (1958, 1959, 1966, 1967) έξι φορές Κυπελλούχος Ελλάδος (1958 – 1961, 1963, 1965) και μια φορά Βαλκανικός πρωταθλητής (1963). 


Στα τέλη του 1966 ο Αρ. Παπάζογλου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις λόγω ενοχλημάτων που ένοιωθε, οι οποίες απέβησαν, αρχικά, αρνητικές. Στη διοργάνωση της περιόδου 1966-67 πραγματοποίησε μόλις μία συμμετοχή εξαιτίας της εμφάνισης νεοπλάσματος, νόσος από την οποία και απεβίωσε δύο χρόνια αργότερα στη νεαρότατη ηλικία των 30 ετών. Η τελευταία του επιθυμία, την οποία κατέγραψε ο ίδιος, υπήρξε να μη τον ξεχάσουν. Αυτό και πράττουμε σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...