Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Roy of the Rovers: Από τον Joe Colquhoun στη Lisa Henke.



(γράφει ο αΝώΔυΝος)

Το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό του δικτύου B.B.C. “Match of the Day”, φιλοξενεί εδώ και 1,5 μήνα τις νέες ιστορίες του αγαπημένου χαρακτήρα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων του κόσμου, Roy Race.  Η ιστορική σειρά, οι χαρακτήρες της οποίας είχαν ξεπηδήσει από το μυαλό του ευφάνταστου Frank S. Pepper πριν από 6,5 δεκαετίες (1954) στο ταπεινό περιοδικό «Tiger», έφτασε να εκδίδεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, κυρίως λόγω της επιρροής της βρετανικής κοινοπολιτείας, αλλά  και της καθολικής αποδοχής του αθλήματος που προέβαλλε (ποδόσφαιρο).



Πρόκειται για τις περιπέτειες ενός ταλαντούχου νεαρού ποδοσφαιριστή που, σε ηλικία περίπου 15-16 ετών υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους διάσημους Melchester Rovers, των οποίων τελικά θα γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Από εκεί και πέρα αρχίζει να ξετυλίγεται ένα «κουβάρι» απίστευτων επιτευγμάτων τόσο του κύριου χαρακτήρα όσο και της ομάδας! 



Όλα τους εκφρασμένα χάρις στο ταλέντο εξαίρετων δημιουργών, με πρώτο τον αείμνηστο Joe Colquhoun και έσχατο το βετεράνο Barrie Mitchell, ο οποίος είχε περατώσει (απότομα είναι αλήθεια) τις αγωνιστικές περιπέτειες της οικογένειας Race στο περιοδικό «Match of the Day» το Μάρτιο του 2001, αφού το Club των Rovers διεύθυναν πια ο πρόεδρος Roy Race με την κόρη του Melinda σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου, ενώ «σταρ» του συλλόγου ήταν τώρα ο γιος Rocky Race, άξιος διάδοχος του πατέρα του!


Η έκδοση διήρκεσε 47 ολόκληρα χρόνια (1954 – 2001) γνωρίζοντας παράλληλες εμφανίσεις  σε ποικίλα έντυπα (εφημερίδες κλπ) αλλά και διαφορετική συχνότητα εμφάνισης (εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια). Η κουλτούρα της επηρέασε εκατομμύρια νεαρά παιδιά, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένους χαρακτήρες και επιβάλλοντας υγιή πρότυπα, χάρις στις ευγενείς αρχές που πρέσβευε. Αυτό που απομένει είναι, οι νέοι δημιουργοί που πήραν τα «ηνία» της σειράς (Rob Power, Keith Richardson, Lisa Henke) να κρατηθούν στην ίδια "γραμμή", έτσι ώστε η σειρά εκτός από παρόν να εξασφαλίσει και ένα διαχρονικό μέλλον, χαρίζοντας και στη νέα αναγνωστική της γενιά όσα πρόσφερε στους παλαιότερους φίλους της.





Νίκος Δημ. Νικολαΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...