Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Καπνός» έγινε ο Ολυμπιακός !


"Αθλητική Φωνή"
(Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 1979)
Ξέφυγε με 3 βαθμούς από Άρη - ΠΑΟΚ (11η μέρα)
(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου του 1979 παίχθηκε η 11η αγωνιστική του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής με τον Ολυμπιακό, ο οποίος θριάμβευσε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι (1-0) χάρις σε ένα όμορφο γκολ του Κοκολάκη (27’) να εδραιώνει για τα καλά τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας (19 βαθμοί). Στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς ισοβάθμησαν πλέον οι δυο ισχυροί της Θεσσαλονίκης, ο Άρης (που νίκησε 1-0 στο «Χαριλάου» την Παναχαϊκή με ένα εξαιρετικό γκολ του Κώστα Μόκαλη στο 66ο λεπτό) και ο ΠΑΟΚ, που υπέστη ήττα-σοκ στην Κόρινθο (3-1) με τους Τσικιντζέλα (35’), Πίσσα (47’) και Πίττα (57’) να χαρίζουν τη νίκη στην τοπική ομάδα, έναντι ενός μόνο γκολ για το «δικέφαλο» που πέτυχε στο 78ο λεπτό της συνάντησης ο Κώστας Ορφανός. 



Κατά τα άλλα, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέτριψε στην έδρα του τον ΟΦΗ με 4-0 (25΄Σεϊταρίδης, 26’ και 41’ Τσιριμώκος, 70’ Κοντογιωργάκης ), ο Εθνικός στο Φάληρο τον Απόλλωνα με 4-1 (59’ Διαμαντόπουλος, 69’ Κοτίδης, 74’ Καλκαντέρα, 80’ Λαμπρινός – 84’ Κατσούλης), η Παναχαϊκή στην Πάτρα τη Ρόδο με 3-1 (8’ Κώτης – 54’ με πέναλτι Σπεντζόπουλος, 68’ Αποστολίδης και 74’ Παπαγιαννόπουλος), ενώ η Δόξα Δράμας κέρδισε στο γήπεδό της τον Ηρακλή με 1-0 με γκολ του Γρηγόρη  Χαραλαμπίδη στο 72ο λεπτό και η Λάρισα στο «Αλκαζάρ» την Καστοριά με το ίδιο σκορ, από τέρμα του Βαγγέλη Βουρούκου λίγο πριν τη λήξη (85΄). 



Αφήσαμε τελευταίο το συναρπαστικό αγώνα του Σταδίου της Νέας Σμύρνης,εκεί όπου ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Πανιώνιο που για ένα σημαντικό διάστημα έπαιξε με παίκτη λιγότερο, μένοντας στην ισοπαλία (2-2) από τέρματα των Κουρόπουλου (22’), Παθιακάκη (27’ και 80’ με πέναλτι) και Τερζανίδη (75’).


Β΄ Εθνική: Μόνο ένα παιχνίδι !!!


Για τέταρτη συνεχόμενη Κυριακή στο Νότο και τρίτη στο Βορρά, οι σύλλογοι της κατηγορίας κράτησαν την απεργία τους. Το μόνο παιχνίδι που έγινε ήταν η αναμέτρηση της Ξάνθης με το Μακεδονικό (στην έδρα της ακριτικής ομάδας), ενώ ειδική άδεια από τη Συντονιστική Επιτροπή δόθηκε άδεια στη Λαμία που προσήλθε να αγωνιστεί, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Εθνικό Ερασιτεχνικό 


Ο Ιωνικός Νικαίας «έπιασε» το Διαγόρα Ρόδου στην 1η θέση του Α΄ Ομίλου. Η Καλαμαριά (2-0 την Ασπίδα Ξάνθης) αποσπάστηκε κατά 2 βαθμούς από τη δεύτερη θέση στην οποία ανέβηκε τώρα ο Καμπανιακός Χαλάστρας, επικρατώντας στην Αξιούπολη με 2-1, ενώ το Κορδελιό ηττήθηκε στην Πολίχνη από τον τοπικό Φοίνικα (2-1). Σημαντική νίκη στην έδρα του πήρε ο πρωτοπόρος του Γ΄ Ομίλου Πιερικός, με σκορ 3-0 επί της Δάφνης Ερυθρών.




ΕΠΣΑ - ΕΠΣΠ



(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...