Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Χρόνια πολλά στο Δημήτρη Λάρδα!

Γενέθλια σήμερα 23 Ιουλίου για το βετεράνο πρώην διεθνή επιθετικό άσο του Αιγάλεω Α.Ο. Δημήτρη Λάρδα, ο οποίος γίνεται 74 ετών και του ευχόμαστε να τα 100στήσει με υγεία και πάντα δημιουργική προσφορά.
Γεννημένος το καλοκαίρι του 1944 στο Κερατσίνι του Πειραιά, ο Λάρδας ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία και μέχρι και τη σεζόν 1958-59 έπαιξε ποδόσφαιρο στην ανεξάρτητη ομάδα Μόντα Κλουμπ της περιοχής Αγίας Σοφίας Πειραιά. 



Από τους "πράσινους" το 1965 ο παραχωρήθηκε με ελεύθερη μετεγγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης σαν αντάλλαγμα για την απόκτηση του Μιχάλη Μπέλλη έως ότου, το καλοκαίρι του 1967 να αποκτηθεί από το Αιγάλεω με το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστός, κάνοντας σπουδαία καριέρα ως επιθετικός.
Αγωνίσθηκε στη θέση του σέντερ-φορ για 6 περιόδους, αναδεικνυόμενος σε πρώτο σκόρερ του "Σίτι" -για αγώνες πρωταθλήματος Α' Εθνικής- όλων των εποχών, με συνολικά 49 τέρματα.
Το καλοκαίρι του 1973 η διοίκηση της Αθηναϊκής ομάδας (κατόπιν υποδείξεως του προπονητή της Μίλτου Παπαποστόλου) προχώρησε σε ριζική ανανέωση, "θύμα" της οποίας υπήρξε και ο Λάρδας που παρότι ακόμη νεώτατος, έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στο Βύζαντα, ομάδα τότε Β' Εθνικής.
Ωστόσο, σε ένα αγώνα στα Μέγαρα, ο Λάρδας τραυματίσθηκε ελαφρά στο ξερό γήπεδο και πήρε την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να αφοσιωθεί στην εργασία του.
Μετά τη λήξη της αγωνιστικής του καριέρας διετέλεσε προπονητής της Μικτής Ομάδας της Ε.Π.Σ. Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες, που αναβάθμισαν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά.
  • Ο Δημήτρης Λάρδας είναι ο πρώτος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών, Παραγόντων Αιγάλεω Α.Ο., που και με δική του πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το 1995.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...