Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Το στερνό "αντίο" στον Δήμο Αμπατζόγλου

Αμπατζόγλου-Μπιθικώτσης-Ζαμπέτας
(φωτό: διαδίκτυο)

Το Αιγάλεω αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι στο Γ'  Νεκροταφείο (φωτό κάτω, του Γιάννη Περράκη) τον πρωτο-χορευτή του Γιώργου Ζαμπέτα, Δημοσθένη (Δήμο) Αμπατζόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών. Μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια της οικογένειας (επίσης χορευτές) ο αξέχαστος Δήμος υπήρξε μέλος της θρυλικής τριάδας χορευτών (μαζί με τους Γιώργο Προβιά και Θόδωρο Καλπαξίδη) που συνόδευαν στο πάλκο τον κορυφαίο συνθέτη του Αιγάλεω με τις χορευτικές τους φιγούρες.



Ο Αμπατζόγλου συμμετείχε σε πολλές τουρνέ στο εξωτερικό όπου και γνωρίστηκε με δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ενώ σύμφωνα με όσα λέγονται είναι ο άνθρωπος που δίδαξε τα βήματα για το "συρτάκι" στον σπουδαίο φιλέλληνα ηθοποιό του Χόλιγουντ Άντονι Κουΐν, προκειμένου ο τελευταίος να ενσαρκώσει το ρόλο του "Ζορμπά" στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία-μεταφορά του πασίγνωστου μυθιστορήματος του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...