Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο Ολυμπιακός και η Λάρισα πέρασαν πρώτοι!


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής ημέρας (Κυριακή 4 Νοεμβρίου 1979) στο 1ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, άρχισε και το «ξεκαθάρισμα» στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας. Έτσι, από την πεντάδα των πρωτοπόρων, τώρα ξεχωρίζουν δυο ομάδες που συνέχισαν με νίκη, ο Ολυμπιακός (κερδίζοντας τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη 2-0) και η εκπληκτική Λάρισα, που νίκησε με το ίδιο σκορ τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».






Αντίθετα, βαθμό έχασαν ο Παναθηναϊκός (0-0 στη Ρόδο με το ομώνυμο συγκρότημα) κι ο Π.Α.Ο.Κ. (1-1 στη Δράμα με τη Δόξα). 



Σπουδαίες νίκες πέτυχαν η Α.Ε.Κ. (4-2 στη Ν. Φιλαδέλφεια την Καστοριά), ο Άρης (1-0 μέσα στα Γιάννινα), η Κόρινθος (εντός έδρας με 2-0 επί της Καβάλας), ο Εθνικός (2-0 στο Ν. Φάληρο τον Ο.Φ.Η.) και η Παναχαϊκή με 2-1 επί του Απόλλωνα στην Πάτρα.


Β΄ Εθνική: Πανσερραϊκός- Νίκη Βόλου πρώτοι στο Βορρά, 
πλησίασε στον «πόντο» ο Φωστήρας στο Νότο.



Συνεχίσθηκε όμως και το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (8η αγωνιστική) με ισοπαλίες των πρωτοπόρων, αφού ο Ατρόμητος Περιστερίου (Νότιος Όμιλος) έχασε βαθμό (1-1) μέσα στην έδρα του από το γενναίο Λουτράκι (που παρ’ ολίγο να πάρει και τη νίκη!) ενώ ο Πανσερραϊκός (Βόρειος Όμιλος) απέσπασε μεγάλο βαθμό στα Τρίκαλα (1-1). Η Νίκη Βόλου (1-0 τη Βέροια στη Νέα Ιωνία) και ο Φωστήρας (κι αυτός 1-0 στον Ταύρο, τον ισχυρό Παναιτωλικό)  ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας, αφού οι μεν Βολιώτες «έπιασαν» στην κορυφή τις Σέρρες, οι δε Φωστηριώτες μείωσαν τώρα (στον 1 βαθμό) την απόσταση που τους χώριζε από τον Ατρόμητο





«Φωνές» για τη διαιτησία στα Χανιά (2-2 με τον Α.Π.Σ. Πατρών) από οπαδούς, παράγοντες και παίκτες της τοπικής ομάδας, ενώ μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη Νίκαια, όπου η Προοδευτική ηττήθηκε με 3-1 από το Βύζαντα Μεγάρων.


Σημαντικές νίκες πήραν ο Ηλυσιακός (1-0 στη Λεβαδειά), η Λαμία (3-0 στο γήπεδό της τον Παναιγιάλειο), η Ξάνθη (3-0 τη Σιάτιστα), η Κοζάνη (3-0 τον Πανδραμαϊκό), ο Ηρόδοτος (1-0 στην Κρήτη την Καλλιθέα, που όμως αμφισβήτησε την εγκυρότητα του τέρματος), ο Εορδαϊκός (1-0 τον Αγροτικό Αστέρα), ο Εθνικός Αστέρας (στο «Νήαρ – Ήστ» με 1-0 τον Πανελευσινιακό, που έχει πια το Ματθαίο Μουράτη στον «πάγκο» του), η Αριδαία (2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας), ο Μακεδονικός (1-0 στη Νέα Ευκαρπία την όχι χειρότερή του, Επανωμή), η Χαλκίδα (3-1 τα Πετράλωνα) και τα Γιαννιτσά (με το ίδιο σκορ, επί του Κιλκισιακού στην έδρα τους). 







Ισοπαλίες σημειώθηκαν στα παιχνίδια Νάουσας – Ολυμπιακού Βόλου (0-0) και Πανθρακικού – Εδεσσαϊκού (επίσης 0-0). Το Αιγάλεω με νέο, προσωρινό προπονητή το γυμναστή τερματοφυλάκων Δημήτρη Τσανάκα (καθώς ο Νταν Γεωργιάδης απολύθηκε την παραμονή του αγώνα με απόφαση της διοίκησης του "Σιτι" υπό τον Γεώργιο Καραμπατέα) απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) μέσα στο Μενίδι από τον Αχαρναϊκό έχοντας για κορυφαίο του παίκτη τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Κώστα Αναστόπουλο ο οποίος μάλιστα απέκρουσε και πέναλτι του Σωτήρη Μαυρονάσιου.









Θα πρέπει, εξάλλου, να επισημάνουμε, την πρωτοβουλία της διοίκησης του Εδεσσαϊκού, για τη σύγκληση σύσκεψης στην πόλη των καταρρακτών, η οποία έγινε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου (βλέπε ρεπορτάζ)



Εθνικό Ερασιτεχνικό: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής ημέρας σε όλους τους Ομίλους:



(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...