Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Μόνοι αήττητοι ο Πανσερραϊκός και η Νίκη Βόλου.

Η "κάρτα" της 6ης αγωνιστικής
(εφημερίδα: "Αθλητική Φωνή")

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Το πέρασμα της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας έφερε απώλεια του αήττητου για δυο ακόμη συλλόγους, αφού τόσο το Αιγάλεω όσο και η Καλλιθέα έχασαν  στο Αίγιο (2-0) και στην Ελευσίνα (3-2), αντίστοιχα. Έτσι πλέον, μόνο δυο ομάδες -του Βορείου Ομίλου- ο Πανσερραϊκός (που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό) και η Νίκη Βόλου που έφερε 1-1 εκτός έδρας στο Θεσσαλικό ντέρμπι με τα Τρίκαλα, μπορούσαν να υπερηφανεύονται ότι ακόμη δεν είχαν γευτεί το «πικρό ποτήρι» της ήττας. 



Πέραν αυτών, είχαμε δύσκολη νίκη (3-2) του Φωστήρα στον Ταύρο επί των σκληροτράχηλων Χανίων, με την οποία ο «φονέας των γιγάντων» διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μαζί με τον Ατρόμητο (νίκησε το Λεβαδειακό στο Περιστέρι με σκορ 2-1), παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) του Λουτρακίου στη Νέα Αλικαρνασσό με τον Ηρόδοτο, ήττα-«σοκ» (1-0) της Προοδευτικής μέσα στη Νίκαια από την Πάτρα που είχε στα δοκάρια της τον πρώην τερματοφύλακα των «βυσσινί» του Κορυδαλλού, Μίλτο Βρεκούση. 


Είχαμε ακόμη, μια μεγάλη επιτυχία (2-1) του νεοφώτιστου Α.Σ. Πετραλώνων μέσα στη Λαμία επί της τοπικής ομάδας. Σπουδαία νίκη πήρε όμως και ο Εδεσσαϊκός μέσα στο Βόλο επί του αλλοπρόσαλλου Ολυμπιακού με το ίδιο σκορ. Τέλος, ο Πανδραμαϊκός θριάμβευσε με 1-0 μέσα στη Νάουσα, σε ένα ακόμη αποτέλεσμα-έκπληξη.



Οι αγώνες ... εκτός γηπέδων !


Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η Δ.Α.Ε. της Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε την απόφασή της για υποβιβασμό του Βύζαντα στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πειραιώς, λόγω απόπειρας δωροδοκίας ποδοσφαιριστή του Αστέρα Ζωγράφου, κατηγορία που εκκρεμούσε από την προηγούμενη σεζόν. Στα Μέγαρα τώρα αρχίζουν έντονες αντιδράσεις των κατοίκων που θα εξελιχθούν σε ολονύκτιες, άγριες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και συλλήψεις οπαδών της τοπικής ομάδας!!! Αντίθετα, πανηγύρια ξεκινούν στο Ρουφ για την άνοδο του ομώνυμου συλλόγου από το Εθνικό Ερασιτεχνικό, στη Β΄ Εθνική κατηγορία (στη θέση του Βύζαντα). Με άλλη απόφαση της ίδιας ημέρας, η Προοδευτική κέρδισε την ένσταση που είχε υποβάλει κατά του Αχαρναϊκού (είχε ηττηθεί στο μεταξύ τους αγώνα στο Μενίδι) για αντικανονική συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών (που δεν είχαν ιατρική θεώρηση στα δελτία υγείας τους) και έτσι πήρε τους 2 βαθμούς «στα χαρτιά», ενώ ο αντίπαλός της μηδενίσθηκε και επιπλέον του αφαιρέθηκε ένας ακόμη πόντος! Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου απαλλάχθηκε από υπόνοιες για δωροδοκία ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθης, γλυτώνοντας τα χειρότερα.


Να μην ξεχνάμε και την Α΄ Εθνική.

Εκεί όπου, τα σημαντικότερα αποτελέσματα ήταν ο μεγαλειώδης θρίαμβος του Π.Α.Ο.Κ. επί της Α.Ε.Κ. στην Τούμπα (4-0), το «στραβοπάτημα» του Π.Α.Ο. (1-1)στη «Λεωφόρο» με αντίπαλο τον Εθνικό και τους Πειραιείς να διαμαρτύρονται έντονα για αντικανονικό γκολ του Δεληκάρη με το οποίο ισοφάρισαν οι «πράσινοι», ενώ ο Ο.Φ.Η. κέρδισε τον Άρη στο Ηράκλειο με 1-0.


«Πρεμιέρα» στο Εθνικό Ερασιτεχνικό.

Ξεκίνησε με αγώνες σε όλη τη χώρα το 3ο κατά σειρά Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, η διοργάνωση που περιελάμβανε στους κόλπους της ογδόντα (80) συλλόγους, χωρισμένους σε τέσσερις ομίλους. Σε ενδιαφέροντα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής, η αυλαία της οποίας άνοιξε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 1979, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Αθηναϊκός   Διαγόρας Ρόδου 2 - 1, Α.Ο. Αγίου Ιερόθεου - Ατρόμητος (Καμινίων) Πειραιώς 2 - 2, Νεάπολη Πειραιώς   Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου 6 - 3 και Μαλεσίνα   Πιερικός 0 - 1.


(Συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...