Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Αφιέρωμα στη Β΄ Εθνική (συνέχεια)


Η 2η αγωνιστική της σεζόν 1979-80

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Και η 2η αγωνιστική της Β΄Εθνικής -μία ακριβώς εβδομάδα μετά την «πρεμιέρα»- έτυχε ευρείας προβολής, αφού το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας δεν είχε ακόμη αρχίσει λόγω και των υποχρεώσεων της Εθνικής μας Ομάδας των ανδρών.
 Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου του 1979 πραγματοποιήθηκαν 19 συναντήσεις, εννέα στο Νότο και δέκα στο Βορρά. Στο Νότο είχαμε το επίσημο «ντεμπούτο» στην κατηγορία για τον Α.Ο. Χαλκίδας, ενώ, στον αντίποδα, αναβλήθηκε ξανά το παιχνίδι του Βύζαντα Μεγάρων, λόγω της γνωστής αντιδικίας με τον Π.Α.Ο. Ρουφ και ενώ η φίλαθλη κοινή γνώμη των Μεγάρων ήταν ανάστατη.


Όμως εκείνο το Σαββατοκύριακο υπήρξαν και φιλικοί αγώνες κυρίως των συλλόγων της Α΄ Εθνικής, όπως και σημαντικά ματς κατάταξης μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που είχαν καταλάβει τη 10η θέση σε καθέναν από τους 4 ομίλους του Εθνικού Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και που ο ένας τους θα έπρεπε να επιστρέψει στην τοπική διοργάνωση.


Στο περιθώριο (διόλου όμως, δυσδιάκριτο) συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις των σωματείων του Νότου, που διεκδικούσαν μια αναβάθμιση της οικονομικής τους κατάστασης με αιτήματα κάθε άλλο παρά καταχρηστικά, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε διαβάζοντας το άρθρο του Βαγγέλη Φουντουκίδη στο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» που παραθέτουμε, με ημερομηνία δημοσίευσης την 15η Σεπτεμβρίου 1979, ημέρα Σάββατο.


Πριν ανασκοπήσουμε τα αποτελέσματα, σκόπιμο είναι να παραθέσουμε μερικά στοιχεία για τους Έλληνες προπονητές που τότε εργάζονταν στους συλλόγους της Β΄ Εθνικής. Όσον αφορά στις ομάδες του Νότου, εκτός του Ανδρέα Σταματιάδη (φωτό) που βρισκόταν στον «πάγκο» του Περιστερίου (με βοηθό τον Κυριάκο Καλκιτανίδη), στην κατηγορία εργάζονταν τότε οι Νταν Γεωργιάδης (ο πρώην Ομοσπονδιακός εκλέκτορας είχε πρόσφατα προσληφθεί από τη διοίκηση του Αιγάλεω με στόχο να το οδηγήσει ξανά στην Α΄ Εθνική), Μιλτιάδης Παπαποστόλου (στην Καλλιθέα), Τάκης Σπετσέρης (στην Προοδευτική), Σάββας Παπάζογλου (στο Βύζαντα), Γιάννης Ζαφειρόπουλος (στον Αχαρναϊκό), Γιάννης Γιακουμής (σε Παναιτωλικό), Βαγγέλης Πανόπουλος – «Πανάκης» (Ολυμπιακό Λουτρακίου), ο Στάθης Χάιτας στο Φωστήρα, ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ στον Ηλυσιακό, ο Δημήτρης Θεοφάνης (στον Α.Ο. Χανίων), ο Σωτήρης Καρποδίνης στο Λεβαδειακό, ο Σταύρος Γιαφάλογλου (με βοηθό το βετεράνο Α. Κουγιουμτζή στα Πετράλωνα, ο Πέτρος Πανόπουλος (παλαίμαχος τερματοφύλακας) στη Λαμία, ο Κώστας Τσάκος στη Χαλκίδα, ο Βαγγέλης Μπαλόπουλος στον Ηρόδοτο, ο Αντώνης Δερμάτης στον Παναιγιάλειο, ο Γιώργος Χασιώτης στην Ελευσίνα (που ωστόσο, έμεινε μόνο για 4 αγωνιστικές), ο Τάκης Πατρώνης στον Α.Π.Σ. Πατρών κ.α.

Στο Βορρά, πλην του Χρήστου Αρχοντίδη που είχε τον ανανεωμένο (και «διψασμένο» να γυρίσει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία) Πανσερραϊκό, στην κατηγορία δούλευαν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Χατζημιχαήλ (στη Βέροια), Λάκης Πρόγιος (στο Μακεδονικό), Αντώνης Τρουλιάλης με συνεργάτη του τον πρώην τερματοφύλακα Βαγγέλη Λιαδέλη (στη Νίκη Βόλου), Δημήτρης Δημητριάδης (στην Αναγέννηση Καρδίτσας), Καλογιάννης (στον Ολυμπιακό Βόλου), Κεραμυδάς (Αγροτικό Αστέρα), Γιάννης Κλαπανάρας (Α.Ο. Τρικάλων), Μουρατίδης (Νάουσα), Χρυσοχόου (Ξάνθη) κ.α.


1 σχόλιο:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...