Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Αιγάλεω - Καστοριά 1-0

Στις 7 Μαΐου του 1978 το Αιγάλεω υποδέχτηκε στο δημοτικό στάδιο την ομάδα της Καστοριάς σε ένα νευρικό παιχνίδι που κρίθηκε από γκολ του Απόστολου Τσιρογιάννη με κεφαλιά (1-0) για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Με αυτή τη νίκη το νεοφώτιστο τότε  "Σίτι" εξασφάλισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία για δεύτερο χρόνο, αλλά το παιχνίδι στιγματίσθηκε από έκτροπα σε βάρος του αρχηγού των φιλοξενούμενων (σήμερα προπονητή) Γιώργου Παράσχου και παραγόντων της Καστοριάς, λόγω "προηγούμενων" από τη συνάντηση του πρώτου γύρου.



Συγκεκριμένα, ενώ υπήρχε απεργία του Π.Σ.Α.Π., οι Καστοριανοί χρησιμοποίησαν τους ξένους ποδοσφαιριστές τους εναντίον των ερασιτεχνών του Αιγάλεω και δεν δίστασαν μάλιστα να τους επιτεθούν στο ημίχρονο για να τους κάμψουν το ηθικό (δεν υπήρχε σκορ) ώστε τελικά να ηττηθούν με 3-0 (2 γκολ ο Δίντσικος). Οι μικροί της ομάδας του Αιγάλεω επέστρεψαν με φριχτά παράπονα από τη "φιλοξενία" που τους επιφυλάχθηκε στην ακριτική πόλη, με αποτέλεσμα στη ρεβάνς ο Χατζησκουλίδης, ο Συρίγος, ο βοηθός προπονητή Εξωμανίδης και ο γυμναστής Σταύρος Λιβανός να "ζητήσουν το λόγο" από τους παίκτες και τους παράγοντες της Καστοριάς, να εκτραχυνθεί η κατάσταση και τελικά ο Χατζησκουλίδης να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάθε αγώνα για 6 μήνες (!!!) μια ποινή εξοντωτική (αργότερα η τιμωρία του μειώθηκε, κατόπιν εφέσεως της ομάδας, σε τέσσερις μήνες) η οποία του στοίχισε το "φρενάρισμα" μιας μέχρι τότε διαφαινόμενης λαμπρής καριέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε συνέντευξή του αρκετά χρόνια μετά το συμβάν, ο αείμνηστος "ψηλός" παραδέχθηκε ότι η ενέργειά του ήταν λάθος, ενώ τόνισε πως με τον Παράσχο οι σχέσεις του δεν είχαν διαταραχθεί, αποδίδοντας το επεισόδιο σε εκνευρισμό λόγω του κρίσιμου χαρακτήρα του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...