Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το μοιραίο 1979 (Μέρος 6ο: "Σε τεντωμένο σχοινί...")


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Παρά τις προσδοκίες των φιλάθλων, οι παράγοντες της ομάδας δε στάθηκε δυνατό να συνεννοηθούν ώστε να διεξαχθούν, επιτέλους, οι πολυπόθητες αρχαιρεσίες που ίσως να έδιναν μια λύση στα πολλά προβλήματα του συλλόγου. Έτσι, οι εκλογές παραπέμφθηκαν περίπου στις... Καλένδες, ενώ το Αιγάλεω αδυνατούσε να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό στην προσπάθειά του να αποφύγει τον αφανισμό. Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο γενικός αρχηγός Μήλας και ο γενικός γραμματέας (και μετέπειτα τρεις φορές δήμαρχος της πόλης) Μυστακόπουλος παραιτήθηκαν, καθώς επικαλέστηκαν διαφωνία με τον προέδρο Παντελιάδη στον τρόπο που ο τελευταίος χειριζόταν το ζήτημα των αρχαιρεσιών. 


Ο τεχνικός Τάκης Μαρκόπουλος προσπαθούσε να ισορροπήσει εν μέσω της... θύελλας που προκαλούσαν από τη μία οι συχνές δηλώσεις στον Τύπο ποδοσφαιριστών που θεωρούσαν ότι παραγκωνίζονταν άδικα από την αρχική ενδεκάδα, αλλά και οι ψίθυροι του φίλαθλου κόσμου στα... καφενεία, πως (δήθεν) έδινε φανέλα βασικών σε παίκτες που ήταν προσωπικοί του φίλοι! Τίποτε από τα δυο, φυσικά, δεν ίσχυε, ωστόσο τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες φόρτιζαν περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. 


Ο Μάρτιος του 1979 σημαδεύτηκε από το γεγονός πως το Αιγάλεω, δίνοντας συνολικά 4 αγώνες για το πρωτάθλημα, δε μπόρεσε να γευτεί την ικανοποίηση της νίκης. Αφού έχασε στο τελευταίο δεκάλεπτο την ευκαιρία να νικήσει τον Ηρακλή στο δημοτικό στάδιο (προηγήθηκε με πέναλτι του Πηγαδίτη στο 21ο λεπτό, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 83’), ακολούθως ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη (1-0) από τον -επίσης κινδυνεύοντα τότε με υποβιβασμό- Πανιώνιο, ενώ μια εβδομάδα μετά, πάλι στο Αιγάλεω, υποδέχτηκε το διεκδικητή του τίτλου και ευρισκόμενο σε περίοδο φοβερής «φόρμας», Άρη Θεσσαλονίκης.


Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Βάγγη που δέσποζε στο χώρο του κέντρου, η άμυνα των Θεσσαλονικέων με επικεφαλής τον απροσπέλαστο Γιώργο Φοιρό κράτησε (0-0), ενώ ένα δοκάρι του Πηγαδίτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ παραλίγο να άλλαζε το αποτέλεσμα. Ο μήνας έκλεισε με τον εκτός έδρας αγώνα του «Σίτι» στο Φάληρο εναντίον του «κακού δαίμονα» Εθνικού, ο οποίος είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο με το εντυπωσιακό 3-1. Δυο γκολ που σημείωσε το Αιγάλεω με σκόρερ τους Λαλούση και Τριπολιτσιώτη δεν στάθηκαν δυνατά να χαρίσουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αφού οι γηπεδούχοι, μπροστά σε 5.000 κόσμο και ανήμερα της Εθνικής Εορτής (25 Μαρτίου) επικράτησαν τελικά, με σκορ 4-2.


Τα πράγματα βρίσκονταν πια σε οριακό σημείο με τη συμπλήρωση της 25ης αγωνιστικής (απέμεναν ακόμη 9 αγώνες με το «Σίτι» να μην έχει καταφέρει ακόμη να πάρει έστω έναν βαθμό μακριά απ’ την έδρα του!) και αν κάτι δεν άλλαζε γρήγορα στην αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας, το Αιγάλεω θα ήταν καταδικασμένο σε πικρό υποβιβασμό...



(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...