Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Συγκίνηση και θέαμα στο Δ.Α.Κ. Αιγάλεω


Όπου οι βετεράνοι του «Σίτι» υποδέχτηκαν τους παλαίμαχους της «Δ.Ε.Η.» σε φιλικό αγώνα

Οι δυο αντίπαλοι στο χόρτο του 'ΔΑΚ Αιγάλεω'
(Φωτό ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ)

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Η συγκίνηση λόγω των τιμητικών βραβεύσεων που προηγήθηκαν και το απολαυστικό ποδοσφαιρικό θέαμα που ακολούθησε και συνδυάσθηκε με την επίτευξη πολλών τερμάτων, ήταν τα δυο κύρια χαρακτηριστικά του χθεσινού φιλικού αγώνα που δόθηκε στο «Δ.Α.Κ. Αιγάλεω Εύα Χριστοδούλου» μεταξύ των βετεράνων του «Σίτι» («ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») και της αντίστοιχης ομάδας της «Δ.Ε.Η.» 



Οι παίκτες του Αιγάλεω ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, μάλιστα στο πρώτο 40λεπτο (αυτός ήταν ο χρόνος που κρατήθηκε για κάθε ημίχρονο από τον άριστο διαιτητή Ευάγγελο Ψυκάκο) κατάφεραν να προηγηθούν χάρις σε «χατ-τρικ» του Βαγγέλη Βαζιουράκη και από ένα γκολ των Θοδωρή Κολοκοτρώνη και Κώστα Ζαμπέτα, ενώ ο Ντούμας μείωσε στην εκπνοή το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη τα πράγματα αντιστράφηκαν αφού πρώτος σκόραρε ξανά ο Ντούμας, μειώνοντας περισσότερο τη διαφορά. Ακολούθησε αντεπίθεση των Αιγαλεωτών που πρώτα με το Μηνά Υψηλάντη κι έπειτα με τον Άγγελο Κελεσίδη -με απευθείας εκτέλεση φάουλ- ανέβασαν το δείκτη του σκορ υπέρ του «Σίτι», όμως στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη οι ποδοσφαιριστές της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έτσι, έχοντας αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή το Ντούμα που σημείωσε δύο ακόμη γκολ (επιτυγχάνοντας «καρέ» τερμάτων) έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα.


Οι συνθέσεις:

ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π. Αιγάλεω Α.Ο. (προπονητής Ηλίας Συνοδινός): Κ. Βαμβακούσης, Βασιλειάδης, Μπρέχας, Συνοδινός, Κελεσίδης, Κατσικογιάννης, Βαζιουράκης, Δημητρίου, Θ. Κολοκοτρώνης, Ζαμπέτας, Μπ. Σταυρόπουλος (20’ Μιχ. Παπαδάκης). Στο β’ μέρος έπαιξαν επίσης οι Πλασκασοβίτης, Υψηλάντης, Τοπάλης, Ι. Σάμιος, Σπ. Κολοκοτρώνης και Σίνος. 
  • Το «παρών» δίχως να αγωνισθούν, έδωσαν οι βετεράνοι Τάκης Μαρκόπουλος, Τάκης Τσαλαμάγκας, Αθ. Κιούρκος, ο προπονητής Χρ. Καλογήρου, καθώς και οι Ι. Νταγκίνης, Κ. Λαλιώτης, Δημ. Παπαϊωάννου («παπί») και Σπ. Λαγκαδίτης.

Βετεράνοι «Δ.Ε.Η.» (προπονητής Αχιλλέας Κουγιουμτζής): Καμπανάκης (Γ. Καλαμάκης), Γιώργος Πλεξίδας (αρχηγός), Αθ. Πάβλοβιτς, Δημήτρης Τραγανός (υπεύθυνος ομάδας), Λεοντιάδης, Αγγελάκης, Σπαθάρος, Ντούμας, Ταμπουραντζής, Παπαδήμος, Πλούμης (Παπακωνσταντίνου, Μαύρος, Παπαδημητρίου). 
  • Παρέστησαν επίσης οι βετεράνοι Μιχάλης Συνανίδης, Τάκης Ελευθεριάδης, Βασ. Κυριακού, Δημ. Σταματάκης, Γούνης, Λουμπάκος και Καπελάκος.

Αχιλλέας Κουγιουμτζής - Τάκης Κατσικογιάννης

Οι τιμητικές βραβεύσεις και η δεξίωση.

Οι βετεράνοι παίκτες της «Δ.Ε.Η.» τίμησαν -δια χειρός του προπονητή τους  Αχιλλέα Κουγιουμτζή- τον «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Αιγάλεω Τάκης Κατσικογιάννης


Μπάμπης Σταυρόπουλος - Τάκης Ελευθεριάδης

Επίσης βράβευσαν και δυο μεγάλους ποδοσφαιρικούς αστέρες του παρελθόντος. Το διεθνή Μπάμπη Σταυρόπουλο με την τιμή να αποδίδει ο βετεράνος του Π.Α.Ο. και του Εθνικού Τάκης Ελευθεριάδης και το Μιχάλη Συνανίδη τον οποίο τίμησε ο παλαίμαχος άσος Σπύρος Σπαθάρος. Αμέσως μετά τον αγώνα (στον οποίο χρέη ιατρού εκτέλεσε η Τάνια Αρμάου) οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευγένεια να παραθέσουν δεξίωση τους γηπεδούχους, μια χειρονομία την οποία οι βετεράνοι του Αιγάλεω δεσμεύθηκαν να ανταποδώσουν στο εγγύς μέλλον.


Σπύρος Σπαθάρος - Μιχάλης Συνανίδης
  • Την αναμέτρηση κάλυψε ο αθλητικογράφος Φώτης Κατσούφης, εκ μέρους της ιστοσελίδας abola.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...