Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αιγάλεω – Ηλυσιακός «κόντρα» στην Α΄ Ε.Σ.Κ.Α.

Δημοσίευμα: 21 Νοεμβρίου 1983
Από νίκη σε νίκη «πετούν» το Αιγάλεω κι ο Ηλυσιακός στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ανδρών Ε.Σ.Κ.Α., ύστερα και από τις συναντήσεις της 6ης αγωνιστικής. Το «Σίτι», ενισχυμένο από μια πλειάδα έμπειρων αθλητών (Καλλινικίδης, Καράβολας, Κουκουράβας κ.α.) έχει εξ’ αρχής θέσει σαν στόχο την κατάκτηση της 1ης θέσης και την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες. 

Ακριβώς το ίδιο, ωστόσο, αποτελεί επιδίωξη και της ομάδας των Ιλισίων, θυμίζοντας στους παλαιότερους την προ 34ετίας αντίστοιχη «κόντρα» των δύο συλλόγων! 


Τότε, δηλαδή την περίοδο 1983-84 το Αιγάλεω προπονούσε ο βετεράνος διεθνής άσος του Ο.Σ.Φ.Π. Άρης Ραφτόπουλος έχοντας βοηθό το Δημήτρη Καρβέλα, ενώ τους κιτρινόμαυρους του Ηλυσιακού (όπου προήδρευε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Ρογκαβόπουλος που είχε φροντίσει να ενισχύσει το ρόστερ με βετεράνους του Πανιωνίου κι άλλων ομάδων) οδηγούσε ο επίσης διεθνής μπασκετμπολίστας Παύλος Σταμέλος. 

Οι θέσεις ανόδου (τότε προς τη Β΄ Εθνική, σήμερα προς τη Γ΄ Εθνική) ήταν τρεις, αλλά δυστυχώς το Αιγάλεω έμεινε «εκτός νυμφώνος» παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα (6 στα 6, όπως και φέτος). Αφορμή στάθηκε το μοιραίο παιχνίδι εναντίον του Πορφύρα στο «Παπαστράτειο» του Πειραιά και όσα ακολούθησαν μετά από τη διακοπή του. Ας ευχηθούμε φέτος να μην επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα και το απευθείας "εισιτήριο" (θα υπάρξει ένα ακόμη, μέσω play-off) να πάρει ο καλύτερος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...