Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Έκλεισε τα 70 ο εμβληματικός Carlos Ezquerra

C. Ezquerra
Γενέθλια είχε, πριν από λίγες μέρες, ένας από τους βασικούς συντελεστές του δημοφιλέστατου κόμικ "Δικαστής Ντρεντ" ("Judge Dredd") του οποίου η κυκλοφορία συνεχίζεται ανελλιπώς επί 40 συναπτά έτη! Ο Ισπανός καλλιτέχνης Κάρλος Εζκουέρα (Carlos Ezquerra), γεννημένος στη Σαραγόσα στις 10 Νοεμβρίου του 1947 εργάσθηκε κυρίως ως εικονογράφος στη βιομηχανία των βρετανικών εικονογραφημένων εκδόσεων.



Το ξεκίνημά του πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, σχεδιάζοντας ιστορίες πολέμου και γουέστερν, για εντόπιους εκδότες. Στα 1973 άρχισε η εμπλοκή του με τη βρετανική αγορά, έπειτα από παρότρυνση του ατζέντη Barry Coker και σύντομα ο Ezquerra εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Νότιο Λονδίνο. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τους γνωστούς οίκους "D.C Thomson" και "I.P.C.", δημιουργώντας κόμικς για κορίτσια, όπως και ιστορίες της "Άγριας Δύσης". Το αποκορύφωμα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας ήρθε στα 1977 όταν σχεδίασε τις περιπέτειες του άτεγκτου φρουρού του νόμου, αρχικά σε σενάριο του κατά δυο χρόνια μικρότερού του, συγγραφέα John Wagner για το περιοδικό "2000AD".

Ο Εζκουέρα επιμελήθηκε συνολικά 68 περιπέτειες του Δικαστή Ντρεντ, έως και το 2010, χαρίζοντας στον ήρωα ένα απαράμιλλο ύφος. Επίσης ήταν ο δημιουργός και πολλών ακόμη γνωστών σειρών, όπως "Strontium Dog", "Major Eazy", "El Mestizo" κ.α., πολλές εκ των οποίων διαβάσαμε και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...