Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Στη γειτονιά των αγγέλων και ο Μίλτος...

Με τη φανέλα του Αιγάλεω (1955)
Την τρίτη μεγάλη απώλεια μέσα σε σύντομο χρόνο για τον Αιγαλιώτικο φίλαθλο και όχι μόνο, κόσμο αποτελεί ο θάνατος του πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω και της ΑΕΚ, Μίλτου Παπαποστόλου, χθες, σε ηλικία 82 ετών. Είχαν προηγηθεί πριν από λίγο μόλις καιρό, οι αντίστοιχες απώλειες του παλαιού προέδρου του Αιγάλεω Α.Ο. Αλέξανδρου Σταυρόπουλου και του βετεράνου αθλητικογράφου Ανδρέα Οικονομόπουλου.


Όλο το Αιγάλεω θρηνεί το δικό μας Μίλτο, που διετέλεσε ο μακροβιότερος Έλληνας προπονητής της Εθνικής Ομάδας (1984 - 1988), ενώ πριν ήταν ο εκλέκτορας των Ελπίδων και στην Ανδρών διαδέχτηκε το Χρήστο Αρχοντίδη. Ήταν ακόμη, επί σειρά ετών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου. Ως τεχνικός εργάσθηκε, μεταξύ άλλων συλλόγων, στην Καλλιθέα, στο Αιγάλεω, στην ΑΕΚ, στον ΟΣΦΠ και στην Κόρινθο. Γεννημένος στην Ομβριακή Φθιώτιδας στις 19 Σεπτεμβρίου του 1934, πρώτο - έπαιξε ποδόσφαιρο στον Αιγάλεω Α.Ο. (1951 - 1956) επί εποχής Τρύφωνα Τζανετή, ο οποίος τον προώθησε από τη γ' κατευθείαν στην α΄ομάδα! Μεγάλο ταλέντο, άφησε εποχή στην "Ένωση" (1956 - 1965) ως αμυντικός μέσος και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας του 1963. Ήταν και ο ίδιος διεθνής με τις Ελπίδες, ενώ ως προπονητής υπήρξε πάντοτε άρτια καταρτισμένος και ενημερωμένος. Ο γιος του Ντίνος, ήταν κατά το παρελθόν διοικητικός παράγοντας στην ΑΕΚ.


  • Η Εξόδιος Ακολουθία του εκλιπόντα θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από τον "Εσταυρωμένο" και θα ακολουθήσει η ταφή του, στο Γ΄ Κοιμητήριο

2 σχόλια:

  1. Τον εβλεπα καμποσα χρονια να περναει μπροστα απο το μαγαζι μου, με κατευθυνση τη Μαρκου Μποτσαρη. Πρεπει να προσθεσουμε οτι ειχε ερθει απο σοσιαλιστικη χωρα (δεν θυμαμαι ποια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω ότι είχε γεννηθεί στην Ομβριακή Φθιώτιδας, το 1934.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...