70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Σαν σήμερα πέθανε ο "πατέρας" των κόμικςΟ Άισνερ, στα 1982 (πηγή: Βικιπαίδεια)

Στις 3 Ιανουαρίου του 2005 «έφυγε» σε ηλικία σχεδόν 88 ετών στο Λότερντεϊ Λέικς της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ο Γούιλ Άϊσνερ (William Erwin Eisner), Αμερικανός καλλιτέχνης των κόμικς ο οποίος με την πολύχρονη καριέρα του σημάδεψε την παραγωγή του είδους παγκοσμίως. Θεωρείται «πατέρας» του «graphic novel» και βασικός διαμορφωτής της oπτικής αφήγησης και της «γλώσσας» των κόμικς. Στις πάμπολλες δημιουργίες του περιλαμβάνονται οι εικονογραφημένες σειρές «The Spirit», «John Law», «Lady Luck», «Mr. Mystic», «Uncle Sam», «Blackhawk», «Sheena» κ.α. Προς τιμήν του καθιερώθηκε ο θεσμός των βραβείων Eisner που απονέμονται στην «Comi-Con International», μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο χώρο των κόμικς. Ο Άϊσνερ είχε γεννηθεί στις 6 Μαρτίου του 1917 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ και ήταν παιδί εβραίων μεταναστών, ενός Αυστριακού ζωγράφου και μιας Ρουμάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου