70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Σαν σήμερα: ΟΦΗ 0, Αιγάλεω 2.Αιγάλεω Α.Ο. 1970/71
Στις 10 Ιανουαρίου του 1971 το Αιγάλεω θριάμβευσε μέσα στο Ηράκλειο επί του γηπεδούχου ΟΦΗ με σκορ 2-0, χάρις σε ένα τέρμα του Δημήτρη Λάρδα απ’ το ξεκίνημα (3ο λεπτό) και ένα του αείμνηστου Γεώργιου Γιαννακόπουλου στο 53’, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα (50’) ο Λευτέρης Πουπάκης απέκρουσε πέναλτυ του Θέμελη


Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Το ‘Σίτι' ήταν σαφώς ανώτερο ενώ οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, νευρικοί και αγχώδεις, επιστράτευσαν υπέρμετρη σκληρότητα. Διαιτήτευσε επιτυχώς ο κ. Βούλγαρης. Το Αιγάλεω (με προπονητή τον Αλεξέι Πέτροβιτς) αγωνίσθηκε ως εξής (χωρίς αλλαγές): Πουπάκης, Λυκουρίνος, Ιορδάνου, Ζαντέρογλου, Γρίμμας, Γιαννακόπουλος, Κυριακίδης, Μαρκόπουλος, Εξωμανίδης, Λάρδας, Σταυρόπουλος. Με τη νίκη εκείνη, όπως μας υπενθύμισε ο φίλος Αιγαλιώτης δημοσιογράφος με την εκπληκτική μνήμη κ. Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, το Αιγάλεω συμπλήρωσε 5 συνεχόμενες νίκες στην Α΄ Εθνική, ενώ θα ακολουθούσε μια ακόμη, στις 17 Ιανουαρίου του 1971, με Φωστήρα στο Αιγάλεω (2-1) συμπληρώνοντας 6 συνεχείς επιτυχίες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ την ιστορία του για αγώνες της μεγάλης κατηγορίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου