Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Άννα και Σοφία: Τι έκαναν μακριά απ' τους στίβους.

Άννα Βερούλη - Σοφία Σακοράφα (1983)
Σχεδόν 35 χρόνια έχουν περάσει από την εποχή (αρχές δεκαετίας '80) που η Άννα Βερούλη και η Σοφία Σακοράφα διακρίνονταν στο γυναικείο ακοντισμό, χαρίζοντας στους Έλληνες φιλάθλους μεγάλες συγκινήσεις με τις επιτυχίες τους και τα ρεκόρ που κατέρριπταν. Τα δυο "χρυσά" κορίτσια του αθλητισμού μας, μετά το πέρας της σταδιοδρομίας τους ασχολήθηκαν με τα κοινά. Η Άννα από το 1990 ήταν εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος -και παράλληλα αντιδήμαρχος- στο δήμο Ηρακλείου Αττικής και από το 2002 νομαρχιακή σύμβουλος Αθηνών - Πειραιώς, ενώ η Σοφία αφού πρώτα πέρασε από τα έδρανα της Ελληνικής Βουλής, έφτασε να καταλάβει έως και θέση Ευρωβουλευτή. Και οι δυο τους δεν ξέχασαν όμως τις αθλητικές τους καταβολές και πάντα προσπαθούσαν μέσα από τις δημόσιες θέσεις που κατά καιρούς κατείχαν, να προωθούν τα ανάλογα ζητήματα.


Μάλιστα η Σακοράφα, σε μια γεμάτη συμβολισμό κίνηση, επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Παλεστίνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), όμως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέρριψε το αίτημά της. Από την πλευρά της, η Άννα Βερούλη τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί μαζί με το σύζυγό της, στη συγγραφή παιδικών βιβλίων, ενώ αρκετά παλιότερα παρουσίαζε και μια τηλεοπτική εκπομπή. Η Σοφία Σακοράφα πολιτικοποιήθηκε σε έντονο βαθμό, το ίδιο όμως έντονα εξέφρασε και την απογοήτευσή της, όταν η παράταξη στην οποία ανήκε την έκανε να ντρέπεται όπως είπε, με τις επιλογές της. Τα ίδια περίπου συναισθήματα -στην αντίπερα πολιτική όχθη- εξέφρασε και η Βερούλη σε συνεντεύξεις της, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι πάντα κάποιοι που βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις εμποδίζουν ανθρώπους όπως εκείνη να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...