Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

"Ζαγκόρ" και "ΗΡΩΕΣ - ανθολογία ιστοριών" σύντομα κοντά μας!

Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Όπως αναφέρει στο "Editorial" του περιοδικού "Μίστερ ΝΟ και οι... άλλοι" (τεύχος 14- Νοέμβριος 2016) που κυκλοφόρησε σήμερα, ο δραστήριος εκδότης Λεωκράτης Ανεμοδουράς αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ακόμη περιοδικό (είναι το τέταρτο κατά σειρά της εταιρείας του "Comics & Crosswords Publications") επαναφέροντας σε κιόσκια, περίπτερα και πρακτορεία Τύπου όλης της χώρας τον μελαχρινό αλτρουϊστή Ζαγκόρ που μέχρι σήμερα είχε εμφανισθεί σε έκτακτες περιστάσεις, αλλά και ως υποστηρικτικός χαρακτήρας του εντύπου "Νέος Μπλεκ" (οι πληροφορίες μας ωστόσο, λένε ότι η παρουσία του μέσα στον"Νέο 'Μπλεκ" θα συνεχισθεί) Το καινούργιο περιοδικό (αρχικά μάλλον διμηνιαίο) πλην της βασικής ιστορίας του Ζαγκόρ, θα φιλοξενεί περιπέτειες και άλλων γνωστών εικονογραφημένων ηρώων.


Επισημαίνεται ότι το τεύχος νο 1 του νέου Ζαγκόρ θα παρουσιασθεί στην έκθεση "AthensCon 2016" (Κλειστή Αίθουσα "Tae Kwon Do" Παλαιού Φαλήρου, 3 - 4 Δεκεμβρίου) στην οποία θα εμφανισθεί κι ένα ακόμη βιβλίο με θέματα τους χαρακτήρες του Οίκου Στέλιου Ανεμοδουρά. Μιλάμε για το πόνημα 'ΗΡΩΕΣ-Ανθολογία ιστοριών' που συνέγραψαν οι Γιώργος Γερασίμου Βλάχος και Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, ενώ φιλοτέχνισε με τα σχέδιά του ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης. Το βιβλίο αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια του προηγούμενου, όμως αυτή τη φορά δεν περιέχει απλή παρουσίαση εκδόσεων αλλά ολόκληρες (ανέκδοτες ή όχι) ιστορίες απ' τους 15 πιο χαρακτηριστικούς ήρωες, με έναρξη το μακρινό 1951 (!) έως τις μέρες μας.

Όσον αφορά στο Ζαγκόρ, το υπό κυκλοφορία τεύχος θα είναι το 274ο κατά σειρά, αν προσμετρηθούν τα 260 τεύχη της αρχικής, εβδομαδιαίας έκδοσης (1970-1975) αλλά και όσα ακολούθησαν που αναλύονται σε οκτώ (8) τεύχη των εκδόσεων Παπαχρυσάνθου (1980) με επιλεγμένες ιστορίες ("Ζαγκόρ εναντίον Βρυκόλακα" κ.α.) καθ' ομοίωσιν της Ιταλικής μηνιαίας έκδοσης. Επίσης το 1999 οι εκδόσεις του Χρ. Κουδάκη κυκλοφόρησαν τέσσερα (4) ακόμη τεύχη (νέων δημιουργών) σε μεγάλη διάσταση και διευρυμένη θεματολογία (ο Ζαγκόρ σε ρόλο ερωτευμένου κλπ) ενώ το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε στην κυκλοφορία ένα έκτακτο τεύχος (ειδική έκδοση Ζαγκόρ νο 1). Και όλα αυτά, δίχως να υπολογίζουμε τις δεκάδες ιστορίες του ήρωα που περιελήφθησαν σε 'Μηνιαίους Μπλεκ' (1970-1977) ή στο περιοδικό 'Τζάγκουαρ' (1976). Καλή μας ανάγνωση λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...