70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες (τιμή βιβλίου: 5 ευρώ) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Τρία χρόνια δίχως το Γιώργο Αμερικάνο...Γιώργος Αμερικάνος (πηγή: "ΤΟ ΒΗΜΑ")

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, υπήρξε ο εικονιζόμενος Γιώργος Αμερικάνος, που έφυγε από κοντά μας μια μέρα σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια. Τη μεγάλη καριέρα του την «έγραψε» με την ομάδα της ΑΕΚ, ως αρχηγός και ηγέτης της οποίας έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (4 Απριλίου 1968) αποκτώντας παράλληλα και το παρατσούκλι «παγκόσμιος». Ο Αμερικάνος ήταν διεθνής πλέι μέικερ και δυο φορές κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος Ελλάδας. Γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου του 1942, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη ΧΑΝ Νικαίας ενώ την ολοκλήρωσε στον Απόλλωνα Πατρών, ως παίκτης – προπονητής της ομάδας, στην Α΄ Εθνική κατηγορία (1979-80). Προηγουμένως, κατά τη διετία 1973 – 1975 διετέλεσε παίκτης - προπονητής και του Αιγάλεω, το οποίο ανέβασε στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Την περίοδο 1986-87 ήταν υπηρεσιακός τεχνικός της «Ένωσης». Απεβίωσε στις 7 Οκτωβρίου του 2013, μετά από μακρά ασθένεια. Ήταν συνταξιούχος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου