Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Φιλικό Άρη - Αιγάλεω απ' τα παλιά!

Στις 29 Αυγούστου του 1979 (ημέρα Τετάρτη) το Αιγάλεω έδωσε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο γήπεδο "Χαριλάου" της Θεσσαλονίκης, με αντίπαλο τον ισχυρότατο Άρη που θα αγωνιζόταν εκείνη τη σεζόν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το παιχνίδι είχε κανονιστεί στο πλαίσιο της μετεγγραφής του άσσου του "Σίτι" Θέμη Βάγγη στους "κίτρινους" της συμπρωτεύουσας. Το Αιγάλεω, παρά την έξοχη απόδοση στα ματς του β΄γύρου της περιόδου 1978-79 δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό και έτσι τώρα ήταν υποχρεωμένο να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, το οποίο θα ξεκινούσε σε λίγες ημέρες. Στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας η διοίκηση είχε προσλάβει τον πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή Νταν Γεωργιάδη (5 Μαΐου 1922 - 18 Ιανουαρίου 1998) έναν παλαιό υπεραθλητή, αλλά και αρκετά ιδιόρυθμο σαν χαρακτήρα.


Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση παρέταξε την ομάδα με ένα πρωτοποριακό σύστημα όσον αφορούσε στο τεχνητό οφ-σάιντ, που όμως δεν μπόρεσαν να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές και έχασαν τελικά με ευρύ σκορ (4-0). Σύντομα μάλιστα ήρθε σε ρήξη με αρκετούς από αυτούς και απομακρύνθηκε από τη θέση του. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που παραθέτουμε από την εφημερίδα "Μακεδονία" της επόμενης ημέρας (φύλλο 30-8-1979) διακρίνονται οι Αιγαλεώτες Δημήτρης Πηγαδίτης (αριστερά), Φραγκίσκος Μαρτίνος (βάθος) Γιάννης Κλης (τερματοφύλακας) και Ηλίας Συνοδινός, μαζί με τους Δράμπη - Όλε Σκόμποε των γηπεδούχων.

  • Τα γκολ: Δράμπης (4'), Κούης (12'), Ροντρίγκεζ (63') και Ζελελίδης (76'). Δοκάρια: Ζήνδρος (43' ), Κούης (44'). Διαιτητής: Αγγελάκης (καλός)

Οι συνθέσεις:

Άρης: Παντζιαράς (46' Παπαφλωράτος), Μόκαλης (46' Ζελίδης), Πάλλας (46' Τζιφόπουλος), Βένος (46' Μιχαλίτσος), Φοιρός, Κούης (75' Σταθάκης), Ζήνδρος (46' Βάγγης), Μπαλλής (57' Αλεξίου), Ροντρίγκεζ (64' Μόσχος), Όλε (64' Ισαακίδης), Δράμπης (46' Ζελελίδης).

Αιγάλεω: Κλης (52' Αναστόπουλος), Παπαϊωάννου, Κατσικογιάννης, Λυκουρίνος, Συνοδινός, Μαρτίνος (46' Τσολάκος), Αναστασιάδης (46' Φοράκης), Φυλακούρης (55' Καραλής), Παϊσανίδης, Πηγαδίτης, Λαλούσης (32' Τσίκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...