Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο αγαπημένος Σάκης του "Σίτι"!



Ο ΔιονύσηςΣάκης») Καλογερόπουλος (φωτό) είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αιγάλεω Α.Ο. και άλλων συλλόγων και νυν προπονητής ποδοσφαίρου, κάτοχος από το 2015 του διπλώματος «UEFA A». Αγωνιζόταν στο κέντρο του γηπέδου ως επιτελικός μέσος με ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα και με κύρια προσόντα του την ταχύτητα, την ευελιξία, την υψηλή τεχνική και το ισχυρότατο σουτ.

Ο Σάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 26 Μαρτίου του 1973. Μεγάλωσε στο Αιγάλεω, όπου από μικρός ασχολήθηκε με τη μπάλα. Σε ηλικία 10 ετών γράφτηκε στις Ακαδημίες του Αιγάλεω Α.Ο., έχοντας προπονητή τον Αιγαλιώτη βετεράνο διεθνή άσσο Σάββα Παπάζογλου, ο οποίος και τον ανέδειξε. Προς τα τέλη της περιόδου 1990-91, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο Νότιο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ο νέος προπονητής του «Σίτι» Πέτρος Καραβίτης του έδωσε για πρώτη φορά θέση στη βασική ενδεκάδα στο παιχνίδι Χαϊδαρίου – Αιγάλεω (0-1) και σχεδόν αμέσως μονιμοποιήθηκε στην πρώτη ομάδα. Το πρώτο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος το πέτυχε λίγες Κυριακές μετά το ντεμπούτο του, σκοράροντας στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν με την ομάδα του Αχαρναϊκού στο Μενίδι (2-2).

Αρχηγός του Αιγάλεω, με τους τότε συμπαίκτες του (1996)
Από τη νέα περίοδο (1991-92) όταν ο σύλλογος έχει προαχθεί στη Β΄ Εθνική και έχει πλέον στην τεχνική ηγεσία τον Αντώνη Τζανετουλάκο, μέχρι και τη σεζόν 1996-97 (που έχει επιστρέψει από την περιπέτεια στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής) ήταν βασικός και αναντικατάστατος, αφού έλαβε μέρος συνολικά σε 142 επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων (τα τελευταία χρόνια ως αρχηγός) και πέτυχε 17 τέρματα. Ακόμη, σημείωσε 2 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας, πάντα με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, το καλοκαίρι του 1997 αποχωρεί από το αγαπημένο του «Σίτι» και συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στη γειτονική Αγία Ελεούσα (Γ΄ Εθνικής το 1997-98 και ξανά το 1999-2000, σύνολο 2 χρονιές), στο Φωστήρα (1998-99), τη Νέα Ιωνία, τον Ατρόμητο Πειραιά, το Μανδραϊκό, τον Ήφαιστο Περιστερίου, τον Αστέρα Βλαχιώτη και την Τόλμη Περιστερίου όπου ήταν παίκτης-προπονητής από το 2010, αφού την προηγούμενη χρονιά είχε αποκτήσει το (πρώτο του) πτυχίο ως τεχνικός «UEFA Β’». 

Εργάσθηκε επίσης στις ανδρικές ομάδες της Ιεράπολης, των Νέων Ευγένειας, του Α.Ο. Κορυδαλλού, της Αναγέννησης Πετρούπολης αλλά και σε Τμήματα Υποδομών.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος και άξιος τεχνικός είναι ο φίλος Σάκης, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και την ευγένεια στο λόγο, που δεν περνά ποτέ απαρατήρητος. Έχοντας σαν βασικό του «μότο» τη φράση «Οι γνώσεις είναι το όπλο του προπονητή» είναι βέβαιο ότι θα κάνει μια σταδιοδρομία και σε αυτό το χώρο που επέλεξε, ανάλογη με εκείνη που είχε όταν ήταν εν-ενεργεία ποδοσφαιριστής. 

Του το ευχόμαστε ολόψυχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...