Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Οι παλαίμαχοι του «Σίτι» 5-3 τον Παναθηναϊκό.


Πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου είχαμε χθες το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο της πόλης μας «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» στην εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση των απόρων συνανθρώπων μας (συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο), που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω Α.Ο. («ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») και ο Δήμος Αιγάλεω, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίρμπα και τον αντιδήμαρχο κ. Μάκη Ζάχαρη. Εκ μέρους του Αιγάλεω Α.Ο. παρευρέθηκε  ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Φώτης Χρυσούλας.

Οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ακατάβλητη από το χρόνο λάμψη πολλών αστέρων του παρελθόντος, καθώς το Αιγάλεω διασταύρωσε τα "ξίφη" του με τους βετεράνους του Παναθηναϊκού, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 5-3 υπέρ του «Σίτι». Εκτός από το καθαρά ποδοσφαιρικό μενού, η συνάντηση περιελάμβανε και ορισμένες τιμητικές διακρίσεις. Ο οικοδεσπότης Δήμος Αιγάλεω τίμησε τους δυο Συλλόγους των βετεράνων, ενώ από την πλευρά τους οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω βράβευσαν τον παλαιό διεθνή του ΠΑΟ  κ. Γιώργο Ροκίδη που ξεκίνησε την καριέρα του από το Αιγάλεω, τον κ. Χρήστο Πάτση που αγωνίσθηκε μεταξύ άλλων, σε Ατρόμητο Αθηνών, Εθνικό Αστέρα και Αιγάλεω και τον αθλητικογράφο κ. Δημήτρη Τσότρα στον οποίο και όλοι ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση από το πρόσφατο πρόβλημα με την υγεία του. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων αυτών  ακολούθησε γεύμα (μπουφέ) στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου, με πλούσια εδέσματα.

Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο γήπεδο με τους Γκόγκα, Οικονομίδη, Γιώργο Γονιό, Γιάννη Βονόρτα, Γραμματικό, Σπύρο Μαραγκό, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Περικλή Παπαπαναγή, Πέτρο Τομάρα, Μίμη Δομάζο (που έπαιξε όλο το παιχνίδι) και Ανδρέα Λαγωνικάκη. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης οι Πέτρος Αστράς, Κώστας Μπατσινίλας, Κώστας Παντέλης, Θυμιόπουλος και Θεορωρέλος ενώ παρευρέθηκαν (χωρίς να παίξουν) ο Διαμαντόπουλος και ο βετεράνος της Χαλκίδας και του Εθνικού Πέτρος  Ζερβουδάκης. Προπονητής των παλαιμάχων του ΠΑΟ ήταν ο αειθαλής Νίκος Τζουνάκος. Τον αγώνα κάλυψε φωτογραφικά ο κ. Νικόλαος Ρούσσος ο οποίος βρίσκεται στα γήπεδα και απαθανατίζει αθλητικά στιγμιότυπα για περισσότερα από 60 χρόνια!

Από πλευράς Αιγάλεω ξεκίνησαν οι Κώστας Λαλιώτης, Χρήστος Τάσσης, Σπύρος Τσίλης, Τάσος Τσιάκας, Κώστας Μπρέχας, Παναγιώτης Κατσικογιάννης, Γιάννης Χλωρός (που έκανε και τη διαφορά, καθώς μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν στην ενεργό δράση), Πέτρος Δημητρίου, Κώστας Ζαμπέτας, Δημήτρης  Τσιαμπουρής και Αντριάν Μπαρμπολούτσι, ενώ αγωνίσθηκαν και οι Κώστας  Φίστης, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Γιάννης Σάμιος, Σπύρος Λαγκαδίτης, Μιχάλης Παπαδάκης, Δημήτρης Τοπάλης, Κώστας Κατσαρός και ο δημοσιογράφος  Κώστας  Αλεξόπουλος. Το «παρών» έδωσαν οι Ηλίας Συνοδινός (που εκτέλεσε χρέη προπονητή), Γιάννης Νταγκίνης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Ζαχαρίας Λυκουρίνος, Νίκος Τσιαμπουρής, Δημήτρης Πηγαδίτης, Δημήτρης (Τάκης) Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Τσαλαμάγκας, Πέτρος Τζανουδάκης, Μήτσος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Εξωμανίδης, Δημήτρης Παπαϊωάννου («παπί»), Νίκος  Βάγγης, Νίκος Ενεπεκίδης, Κώστας Βαμβακούσης, Νίκος Γονίδης, Χρήστος Καλογήρου, Νίκος Καλλός, Γ. Μουρίκης, Καραμπαλίκης, Ντάσης και Σεμερτζόγλου.

Διαιτητής του αγώνα (που διήρκεσε 70 λεπτά) ήταν ο κ. Τσίπουρας, με βοηθούς τους κ.κ. Δημητρίου – Νταλαμάγκο και γιατρό την κυρία Τάνια Αρμάου. Για την ιστορία παραθέτουμε τη διακύμανση του σκορ:  Στο 10’ ο Μπαρμπολούτσι "έγραψε" με σουτ το 1-0, στο 27’ ο Λαγωνικάκης με ατομική προσπάθεια πέτυχε την ισοφάριση ( 1-1), στο 32’ ο Μαραγκός με εύστοχο πέναλτι (χέρι αμυνομένου) έδωσε την πρωτοπορεία στους «πράσινους» με 2-1 και πάλι ο Λαγωνικάκης στο 41’με σουτ έκανε το 3-1 υπέρ του ΠΑΟ. Στο 48’ ο Χλωρός με σουτ μείωσε σε 3-2,  στο 51’ ο Τοπάλης με νέο σουτ ισοφάρισε σε 3-3, ενώ το σκορ έκλεισε ο Χλωρός με ισάριθμα σουτ στο 55ο και το 66ο λεπτό (5-3).

Το Δ.Σ. των παλαιμάχων του Αιγάλεω αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το δήμαρχο κ. Μπίρμπα και τον αντιδήμαρχο κ. Ζάχαρη, τον κ. Γονιό για την ενίσχυσή του όποτε και να του έχει ζητηθεί, τον πρόεδρο του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Γιάννη Παλτόγλου και τον αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Τιρτιράκη. Ακόμη, για τη βοήθειά τους, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Αντώνη Γκίνη και Παναγιώτη Μανδραφλή, τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή κ. Παράσχο Κατωμέρη κι ακόμη τους κ.κ. Θεόδωρο Κόμσιο και Δημήτρη Κόσμιο (“Perfetto”) όπως και τον όμιλο «Σκλαβενίτη», για τις χορηγίες τους.

Ο επόμενος αγώνας των παλαιμάχων του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» έχει προγραμματισθεί για τις 19 Ιανουαρίου του 2016, στο ‘ΔΑΚ Αιγάλεω’ με αντίπαλο τους βετεράνους Δάφνης-Δάσους Χαϊδαρίου.

  • Το ρεπορτάζ είναι του δημοσιογράφου κ. Σταύρου Θανόπουλου (το «ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ» του απευθύνει θερμές ευχαριστίες για την ενημέρωσή του)  και αναμένεται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» με επιμέλεια του κ. Γιώργου Ζουρίδη, στο φύλλο της Τετάρτης ή Πέμπτης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...