Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι παλαίμαχοι του Εθνικού 4 – 3 τους αντίστοιχους του Αιγάλεω.

Λάμψη από το παρελθόν και συγκίνηση με τις βραβεύσεις που προηγήθηκαν είχε ο αγώνας μεταξύ παλαιμάχων του Αιγάλεω Α.Ο. και του Εθνικού Πειραιά, το βράδυ της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Αιγάλεω «Εύα Χριστοδούλου». Το Δ.Σ. του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» (Αιγάλεω) είχε προγραμματίσει να τιμήσει συνολικά 13 από τους 20 ποδοσφαιριστές, που διαχρονικά φόρεσαν τη φανέλα και των δυο ιστορικών συλλόγων, σε μια μικρή τελετή που έλαβε χώρα κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα όλων των παρισταμένων. 

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν κατά σειρά με καλαίσθητα, όπως πάντα, αγαλματίδια, ο Γιάννης Παπαθεοδώρου (την απονομή έκανε ο Γιώργος Ντρέλιας του Εθνικού), ο Δημήτρης Πηγαδίτης (δια χειρός του Νίκου Τσιαμπουρή), ο Παναγιώτης Τσαλαμάγκας (από τον Τάκη Μαρκόπουλο), ο Γιώργος Μουκέας (δια του Δημήτρη Κολοβού), ο πρόεδρος των βετεράνων Αιγάλεω Παναγιώτης Κατσικογιάννης (από τον Πέτρο Ζερβουδάκη), ο Βαγγέλης Μέλλος  (τον βράβευσε ο Ηλίας Συνοδινός), ο Μιχάλης Δωματιώτης (από το Νίκο Νικολαΐδη), ο Γιώργος Αθανασιάδης (από τον Ηλία Πουλόπουλο), ο Γιώργος Σουρλής (από το Δημήτρη Τσιαμπουρή) και ο Χάρης Σεραφείδης από τον Παντελή Τζανουδάκη. Δεν κατέστη, δυστυχώς, δυνατό να παραστούν για να παραλάβουν τις βραβεύσεις τους οι Τότης Φυλακούρης, Δημήτρης Γράφας και Πάρης Βάλβης. Μνημονεύθηκαν επίσης από το Γ. Νταγκίνη οι Νίκος Παντέλογλου, Δημήτρης Αλαφογιάννης, Πέτρος Δημητρίου και Ανδρέας Ντερτινής, ενώ υπάρχουν ακόμη οι Σωτήρης Μαυρονάσιος, Γιώργος Σκοπελίτης και ο Βραζιλιάνος Φερνάντο Ντε Σόουζα.

Στον αγώνα που ακολούθησε, ο Εθνικός, με περισσότερες δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε του Αιγάλεω με σκορ 4-3. Τα τέρματα του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» που μάλιστα προηγήθηκε με 3-0, πέτυχαν οι Γιώργος Μπάρκογλου (έπαιξε για πρώτη φορά με τους βετεράνους του Αιγάλεω, όπως και ο Γιάννης Χλωρός) και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (2), ενώ του Εθνικού οι Γ. Αθανασιάδης, Τάκης Παπαχρόνης, Γιάννης Λιάκος και Νίκος Μήτσης.

Το Αιγάλεω, στο οποίο χρέη προπονητή εκτέλεσε ο Γιάννης Νταγκίνης, ξεκίνησε με τους Γιάννη Ζώτο, Χρήστο Τάσση, Ηλία Συνοδινό, Άγγελο Κελεσίδη, Τάσο Τσιάκα, Κώστα Ζαμπέτα, Π. Κατσικογιάννη, Δ. Τσιαμπουρή, Γ. Χλωρό, Γ. Μπάρκογλου και Θ. Κολοκοτρώνη, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν και οι Σπύρος Τσίλης, Κώστας Μπρέχας, Παντ. Τζανουδάκης, Μιχάλης Παπαδάκης, Άρης Βασιλειάδης, Σπύρος Λαγκαδίτης  και Κωνσταντίνος Σίνος. Παρόντες ήταν οι Κώστας Βαμβακούσης, Δημήτρης Τοπάλης (δεν έπαιξαν λόγω μικροτραυματισμών), Εμμανουήλ Σπυρέας, οι προπονητές Χρήστος Καλογήρου και Κώστας Χίος, ο βετεράνος Κώστας Κόλλιας,  ο γνωστός φίλαθλος του «Σίτι» Σάκης Γεωργακάκης όπως φυσικά και ο «Εθνικάρας», ο αειθαλής Γιάννης Μαντζουράνης.

Από πλευράς Εθνικού άρχισαν τον αγώνα οι Άρης Μακρυωνίτης, Γ. Ντρέλιας, Τόλης Δημόπουλος, Χρήστος Σταματάκης, Γιάρεκ Ποπιέλα (Πολωνός), Χ. Σεραφείδης, Ευάγ. Μέλλος, Γ. Αθανασιάδης, Γιάννης Σεμερτζίδης, Μιχάλης Χαραλαμπόπουλος και Ν. Μήτσης. Ακολούθως, συμμετείχαν και οι  Γ. Λιάκος, Π. Παπαχρόνης, Βασίλης Μουτάφης, Λεωνίδας Τζακάκος, ο (προπονητής της Μικτής Ομάδας της ΕΠΣ Πειραιώς) Τέλης Μελλάς και ο Στέφανος Χαβέλας.

  • Άψογος στα καθήκοντά του ήταν ο διαιτητής Παρασκευόπουλος, αλλά και οι δυο βοηθοί του, Ψικάκος και Κοκόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...