Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η σφαγή του Αιγάλεω υπήρξε προσχεδιασμένη!

"Ελευθερία" (2-10-1944)
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου του 1944, μόλις δυο εβδομάδες πριν την οριστική αποχώρησή τους από την ελληνική πρωτεύουσα, οι ναζί κατακτητές έσπειραν το θάνατο στην πόλη μας εκτελώντας ή καίγοντας ζωντανούς 100 - 150 άοπλους Αιγαλιώτες και πυρπολώντας το σύνολο σχεδόν των κατοικιών της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου. Η αφορμή που επικαλέστηκαν ήταν ένα ασήμαντο, ή και ανύπαρκτο επεισόδιο αψιμαχίας μεταξύ δυο νεαρών ανταρτών του ΕΛΑΣ και ενός ή δυο γερμανών μοτοσυκλετιστών, κοντά στο φυλάκιο του ΕΛΑΣ που υπήρχε στη γέφυρα του Κηφισού, στο ύψος της οδού Παλαιάς Καβάλας.




Δημοσίευμα της 1-9-1944
Ωστόσο, όλα τα δημοσιεύματα της εποχής αποδεικνύουν ότι οι γερμανικές αρχές, προετοιμάζοντας την ασφαλή για αυτούς εκκένωση των Αθηνών, είχαν ήδη, από τις αρχές του μήνα εξαπολύσει ένα αληθινό όργιο τρομοκρατικής - δολοφονικής δράσης σε βάρος των κατοίκων προκειμένου να επιτύχουν την χωρίς αντίσταση εκ μέρους των ανταρτών, αποχώρησή τους.

9-9-1944
 Όπως μπορούμε να διαβάσουμε στα αποσπάσματα της εφημερίδας "Ελευθερία" (που αποτελούσε τμήμα του αντιστασιακού Τύπου), για ασήμαντη αφορμή (τραυματισμός ενός γερμανού στρατιώτη) οι ναζί εκτέλεσαν αρχικά επτά Αιγαλιώτες που συνέλαβαν στην περιοχή μας και εν συνεχεία 63 έγκλειστους πατριώτες από το κολαστήριο στρατόπεδο του γειτονικού Χαϊδαρίου, τους οποίους μετέφεραν πεζή και τελικά δολοφόνησαν πλησίον της Ιεράς Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...