Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω σε Πρόγραμμα-ανάσα!

Ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω, στην τελευταία του συνεδρίαση, τη συμμετοχή του Δήμου στην Κοινωνική Σύμπραξη «Διαδημοτική Σύμπραξη επισιτιστικής βοήθειας Δυτικής Αθήνας (ΔΙΑ.Σ.Ε.Β.Δ.Α)» με επικεφαλής εταίρο τον ΑΣΔΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του newsta.

Σύμφωνα με την εισηγητική ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Ευθύμιου Ζάχαρη, η ΔΙΑ.Σ.Ε.Β.Δ.Α θα έχει αντικείμενο τη σύνταξη και υλοποίηση εξειδικευμένου κοινωνικού προγράμματος που θα αφορά στην υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ενδυνάμωση των ωφελουμένων και τη μείωση του αριθμού των ατόμων που υπόκεινται σε συνθήκες ή και διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής εταίρο τον ΑΣΔΑ.

Ιδιαίτερα σημαντική, εξάλλου, ήταν η εκτίμηση του κ. Ζάχαρη ότι από το πρόγραμμα αναμένεται να επωφεληθούν 9000 οικογένειες στη Δυτική Αθήνα, ενώ το ποσό που θα διατεθεί εκτιμάται στα 15 εκ. ευρώ…!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συγκεκριμένη κοινωνική σύμπραξη θα συμμετάσχουν ο Δήμος Αιγάλεω, η Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και η ΕΕΤΑΑ.
Όλοι οι φορείς οι οποίοι συγκροτούν τις Κοινωνικές Συμπράξεις, έχουν την ευθύνη για:
  • την «ταυτοποίηση» των ωφελουμένων, έτσι ώστε να παρέχονται οι προβλεπόμενες υπηρεσίες στους «επιλέξιμους δικαιούχους» του ΤΕΒΑ και να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα των διαδικασιών
  • τη διανομή των προβλεπομένων ειδών απευθείας στους ωφελούμενους ή σε χώρους που διαθέτουν
  • την παροχή συνοδευτικών μέτρων
  • τη στήριξη δυνητικών ωφελουμένων για την υποβολή αίτησης και την συνδρομή μέχρι την τελική έγκριση / ταυτοποίηση των ωφελουμένων
  • τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας και σύνταξης σχετικής έκθεσης, σε περιπτώσεις αναγκαιότητας εμπεριστατωμένου ελέγχου των συνθηκών διαβίωσης των δυνητικών ωφελούμενων
  • την ενημέρωση των ωφελουμένων (σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή και το ΥΠΕΚΑΠ) για το πρόγραμμα και ειδικότερα τους τύπους υλικής βοήθειας / διαθέσιμων συνοδευτικών μέτρων, καθώς και την Οργάνωση Εταίρος από την οποία θα εξυπηρετούνται
  • την παροχή στοιχείων στη Διαχειριστική Αρχή για την τροφοδότηση του
Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου.
Υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής τάχθηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Γιάννης Γκίκας, Βασίλης Βούλγαρης, Λάμπρος Σκλαβούνος, Παναγιώτα Μερκουράκη, Δημήτρης Μπογράκος και Γιάννης Κάντζος, ενώ κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν να ξεκαθαριστεί πως τη διαχείριση του Προγράμματος για τον Δήμο Αιγάλεω θα έχει αποκλειστικά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και ότι δεν θα εμπλακεί στην διαδικασία καμία ΜΚΟ ή ΚΟΙΝΣΕΠ.
Έτσι, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα  τα εξής:
  1. Εγκρίνει τη συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στην Κοινωνική Σύμπραξη με την κατ’ αρχήν επωνυμία «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΙΑ.Σ.Ε.Β.Δ.Α)» με Επικεφαλής Εταίρο τον ΑΣΔΑ.
  2. Ορίζει, εκ μέρους του Δήμου μας, τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνικής Σύμπραξης τον κ. Ευθύμιο Ζάχαρη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Στέλιο Βασιλειάδη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  3. Εξουσιοδοτεί τον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα, Δήμαρχο Αιγάλεω, για την υπογραφή όλων των απαραίτητων εγγράφων που απαιτεί η οριστικοποίηση της διαβούλευσης και η διαδικασία σύστασης της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΙΑ.Σ.Ε.Β.Δ.Α)».
  4. Εξουσιοδοτεί τον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, Πρόεδρο του ΑΣΔΑ και νόμιμο εκπρόσωπο του Συνδέσμου, για την υπογραφή όλων των απαραίτητων εγγράφων, που απαιτεί η σύσταση της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΙΑ.Σ.Ε.Β.Δ.Α)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...