Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σήψη και παρακμή....Kαι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο......

Η σήψη και η παρακμή στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά την εισβολή ανεγκέφαλων και τα επεισόδια στη Λεωφόρο, τις αντεγκλήσεις, τις κοκορομαχίες και τους τσαμπουκάδες των «αιωνίων» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, την διακοπή του Πρωταθλήματος αλλά και την τιμωρία του Παναθηναϊκού είχαμε και άλλο κρούσμα. Αυτή τη φορά θύμα είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά με την απόφαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) να διεξαγάγει τον τελικό μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων, του Αιγάλεω και του Χαραυγιακού, ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών. Όπως αναφέρει η Ε.Π.Σ.Α. στην ανακοίνωση της, οι ομάδες θα λάβουν η κάθε μία μόνο από μερικές δεκάδες ονομαστικές προσκλήσεις. Δηλαδή ο τελικός του Ερασιτεχνικού Κυπέλλου θα λάβει χώρα μόνο μεταξύ συγγενών και φίλων. Πρόκειται αναμφίβολα για μικρονοϊκή και «φθηνή» απόφαση που υποτιμά την κοινή λογική και νοημοσύνη των αθλητών, των απλών φιλάθλων αλλά και των αγνών παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.



…Ανθρώπων που με πολύ μεράκι, κόπους, αγωνίες αλλά και οικονομική αιμορραγία πασχίζουν αδιάκοπα για να συντηρήσουν τις ομάδες τους. Πρόκειται για ελπιδοφόρους θιασώτες της άμιλλας και του ευγενούς ανταγωνισμού που διακατέχονται στην πλειονότητα τους από αλτρουιστική φιλοσοφία και αντίληψη για τον αθλητισμό, την κοινωνία και την ίδια τη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τους αιμοδότες του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της κοινωνίας μας αλλά δυστυχώς κάποιοι που βρίσκονται στην κορυφή της διοικητικής και ποδοσφαιρικής πυραμίδας δεν το αντιλαμβάνονται. Και όσο η κορυφή δεν ακούει και δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα που της δίνει η βάση τότε υπάρχει αναντιστοιχία σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα.

Κυρίες και Κύριοι της Ε.Π.Σ.Α. η αθλητική και ποδοσφαιρική «πυραμίδα» δηλαδή ο απλός κόσμος απαιτεί από εσάς ανοιχτά γήπεδα, ισονομία, διαφάνεια, αγώνες και τελικούς σε κόσμια ατμόσφαιρα ώστε να μπορέσει να χαρεί και να απολαύσει τις χάρες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μακρυά από τις υπόγειες διαδρομές, τις εξαρτήσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό του επαγγελματικού αθλητισμού. Για αυτό αλλάξτε την απόφαση και επιτρέψτε στον κόσμο να πάει ελεύθερα στο γήπεδο και σε λογική ώρα ώστε να παρακολουθήσει τον τελικό του ερασιτεχνικού κυπέλλου.

Συνάμα εγγυηθείτε για την ομαλή διεξαγωγή του μακρυά από τυχόν ακρότητες και επεισόδια. Κάθε τι άλλο διαφορετικό θα συνιστά «αποκλεισμούς» και δική σας αδυναμία να διοικήσετε ορθά και να αντιληφθείτε την ουσία και την κοινωνική δυναμική των πραγμάτων. Και θα είναι αυτή η κοινωνική δυναμική, κύριες και κύριοι της Ε.Π.Σ.Α., που θα σας αποβάλλει από τα πράγματα λόγω της ανικανότητας και της αδυναμίας σας να διαχειριστείτε επαρκώς τα δρώμενα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Για αυτό μην υποτιμάτε ποτέ τους «στυλοβάτες» και τους «αφανείς ήρωες» της ζωής και του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...