Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δημ. Μπίρμπας: Το όραμά μας για το Αιγάλεω.

Την πρώτη του συνέντευξη σε τοπικό ιστολόγιο παραχώρησε ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας ύστερα από σχετική πρόσκληση του "ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ". Σε αυτήν αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν, στις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και στο όραμά του για το μέλλον.

·         Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας σχετικά με τη γενική κατάσταση στο Δήμο Αιγάλεω, έπειτα και από αυτούς τους πρώτους μήνες της θητείας σας;
H κατάσταση που παραλάβαμε, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν ήταν η καλύτερη, παρότι υπήρξαν κενά στην ενημέρωση και ακόμα βρίσκουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος μπροστά μας, θεωρώ ότι η γενική κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Δεν πρόκειται μόνο για  άποψη μας, αλλά αυτό εισπράττουμε   και από τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από τους πολίτες.
·         Είστε ικανοποιημένος από την έως τώρα ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Δήμου προς τις ανάγκες των πολιτών;

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε διαδικασία αναμόρφωσης και εντός του προσεχούς διαστήματος θα παρουσιάσουμε το νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου μας. Πρέπει να τονίσουμε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων ασκεί με συνέπεια και εργατικότητα τα καθήκοντά της. Δεν είναι τυχαίο ότι η βελτίωση της εικόνας της πόλης έγινε από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ωστόσο, επειδή με ρωτάτε αν είμαι ικανοποιημένος ρητά σας το δηλώνω έχουν πολλά να γίνουν ακόμα. Δεν αρκεί η εργατικότητα και η συνέπεια όλων των εργαζομένων, αλλά θα πρέπει να υπάρξει «ίαση» και σε θεσμικό επίπεδο. Θα πρέπει να ανασάνει η αυτοδιοίκηση, να επιτραπούν οι προσλήψεις, να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον Καλλικράτη, να υπάρχει ομαλή ροή εισροών κ.ά. για να πούμε ότι πλησιάζουμε στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον δημότη που θα θέλαμε.
·         Τι νεώτερα υπάρχουν από το φλέγον ζήτημα με την κατάληψη δημοσίων χώρων (καρεκλάκια σε πλατείες και πεζοδρόμια, παράνομο παρκάρισμα κ.λ.π.) στην πόλη;
Όπως πιθανώς θα έχετε παρατηρήσει, σημαντικό μέρος των κοινόχρηστων χώρων έχει ελευθευρωθεί. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στη μείωση των εξοντωτικών προστίμων που είχαν επιβληθεί υποδεικνύοντας έναν άλλο τρόπο υπολογισμού τους. Έτσι, τα πρόστιμα απομειώθηκαν κατά περίπου 80%, κάτι που επέτρεψε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ακολουθήσουν την οδό της νομιμότητας. Επιπρόσθετα, δόθηκαν οι αναγκαίες παρατάσεις μέχρι το τέλος του 2014 για να υποβάλει κάποιος αίτηση κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής. Για όσους δεν συμορφώνονται δεν υπάρχει άλλη οδός από την εφαρμογή του νόμου. Εφαρμόζουμε τον κανονισμό λειτουργίας, σε διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με γνώμονα πάντα – και είμαι κάθετος σε αυτό – την εξυπηρέτηση του δημότη, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, αλλά και την ομαλή λειτουργία της πόλης και των επιχειρήσεων. Μας ενδιαφέρει η βιοσιμότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των δημοτών και δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτά που είχαμε προεκλογικά υποσχεθεί.
Σε ότι αφορά στο παράνομο παρκάρισμα, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας διόγκωσε το πρόβλημα, η χρέωση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας σε δημοτικούς υπαλλήλους ενδεχομένως να αμβλύνει την κατάσταση. Απαιτείται άμεσα η ανασύστασή της. Φυσικά πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη παιδεία ώστε να γίνει κατανοητό ότι το παράνομο παρκάρισμα κάνει τη ζωή όλων πιό δύσκολη και κυρίως των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
·         Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα θέματα της ανανέωσης των αδειών για τις παιδικές χαρές και της επέκτασης των ζωνών πρασίνου;
Για το σοβαρό αυτό θέμα έχουμε την υποστήριξη της Περιφέρειας. Έχουν προϋπολογιστεί 300.000 ευρώ για την κάλυψη της ανάγκης αυτής, για τον έλεγχο και τις απαραίτητες τροποποιήσεις επιδιορθώσεις της κάθε μιας παιδικής χαράς. Ωστόσο, τα συνεργεία του δήμου, τόσο της Υπηρεσίας Πρασίνου όσο και τα Τεχνικά Συνεργεία και η Υπηρεσία Καθαριότητας, κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες (μελέτες κλπ), για την γρηγορότερη επίτευξη του στόχου.
Σε ότι αφορά στην επέκταση των ζωνών πρασίνου, αυτή εντάσσεται σε πιό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς να παραπέμπεται στις καλένδες. Η διαμόρφωση, κυρίως, της περιοχής του Ελαιώνα που εμπεριέχεται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου μας θα δώσει τη δυνατότητα για την επέκταση αυτή, παράλληλα με την προοδευτική δυνατότητα απόκτησης των ελαχίστων ελεύθερων χώρων που απέμειναν. Για το θέμα αυτό βρισκόμαστε σε συνενόηση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σύντομα θα γίνει και επαφή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
·         Τι προοπτικές πιστεύετε ότι παρουσιάζονται για την ενίσχυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, ύστερα από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας;
Οι αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση είναι γνωστές, έχουν σχολιαστεί επανειλημμένως, ήταν κατάφορες και υπήρξαν αντικείμενο πολλαπλών διαμαρτυριών και παρεμβάσεών μας. Οι ανεπάρκειες του Καλλικράτη επίσης είναι διαπιστωμένες και χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Η νέα κυβέρνηση έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και συνεπώς η τοπική αυτοδιοίκηση, που εκ του ρόλου της είναι δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μετά βεβαιότητας θα ωφεληθεί. Αυτό άλλωστε προκύπτει ως φυσική συνέπεια της εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος, που η νέα κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει.
Συγκεκριμένα, αναμένουμε να γίνει διαβούλευση για τα μείζονα θέματα, όπως το θέμα των αρμοδιοτήτων τόσο στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού όσο και στους ΟΤΑ Β΄βαθμού, να αποδοθούν, κατά προτεραιότητα, οι παρανόμως παρακρατηθέντες πόροι προς τους δήμους, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση , να επιτραπούν οι προσλήψεις και φυσικά να σταματήσει η προσχηματική αξιολόγηση που είχε στόχο την ενοχοποίηση υπαλλήλων με στόχο τη διευκόλυνση της απομάκρυνσής τους και πολλά άλλα.
·         Ποιο είναι το όραμά σας για το Αιγάλεω του αύριο;
Μια συμμετοχική πόλη με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς την ανάγκη στήριξης για τα αυτονόητα των κατοίκων της. Μια πόλη αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, δημοκρατίας, συμμετοχής, ανάπτυξης και προόδου, με κατοχυρωμένο το δικαίωμα σε όλους να μιλάνε και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση και το μέλλον της πόλης.
Και επειδή δεν μας αρέσουν τα ευχολόγια, σας ενημερώνω ότι ήδη για όλα τα μεγάλα θέματα ενημερώνονται όλοι οι φορείς της πόλης. Συστάθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης που έχει μεν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά αυτή τη φορά θα λειτουργήσει. Θα δημιουργηθούν τα Τοπικά Συμβούλια εντός του έτους για να έχει γνώμη για τα ζητήματα ακόμα και της γειτονιάς ο κάθε δημότης. Οι Κοινωνικές υπηρεσίες λειτουργούν εντατικά και η αλληλεγγύη εφαρμόζεται στην πράξη από τις αντίστοιχες δομές. Έχει υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΙ-Αθήνας για να δοθεί διέξοδος σε αναπτυξιακές προοπτικές, το ίδιο θα γίνει και με το ΤΕΙ-Πειραιά και το ΕΜΠ και δε σταματάμε να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε και θα τα κάνουμε όλοι μαζί γιατί θεωρούμε ότι όλοι, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Φορείς και οι Πολίτες αυτής της πόλης προσπαθούμε για ένα καλύτερο Αιγάλεω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...