70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Τιμήθηκε η Ασσυριακή γενοκτονία! (αναδημοσίευση)

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013


Ημέρα μνήμης για τον Ασσυριακό πολιτισμό η χθεσινή, με τη λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε (όπως κάθε χρόνο), παρουσία πλήθους κόσμου, η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίωνπου εδρεύει στην πόλη μας. Ο πρόεδρος Κυριάκος Μπατσάρας (φωτό αρχείου) είχε φροντίσει να διαχωρίσει τη βραδυά σε δυο επιμέρους ενότητες.

Στο πρώτο μέρος ο κύριος ομιλητής καθηγητής Οικονομίας & Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης προέβη -με τη βοήθεια και οπτικοακουστικού υλικού- σε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιστορικής πορείας των ασυρρίων στη μέση ανατολή, με αναφορές στις εδαφικές ανακατατάξεις και τις διάφορες εθνοκαθάρσεις που εφάρμοσε μαζικά η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Στο δεύτερο μέρες τιμήθηκε η ιστορία της ίδιας της πόλης του Αιγάλεω. Ακούθησαν βραβεύσεις, με πρώτη αυτή στη μνήμη του αιγαλιώτη Μάρκου Καραμανή, που θυσιάσθηκε κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Για το συγγραφικό τους έργο βραβεύθηκαν οι αιγαλιώτες συγγραφείς Νικόλαος Μιχιώτης, Κωνσταντίνος Δάλκος, Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου, Μαρία Βαμβακοπούλου και Νίκος Νικολαΐδης. Επίσης και ο νεαρός πρόεδρος της Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, Γιάννης Χατζηελευθερίου.

Το "παρών" στην κατάμεστη αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου "Ιωάννης Ρίτσος" έδωσαν ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς και Γιάννης Μυστακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπαντωνίου, ο πρόεδρος της Ποντιακής Ένωσης Δραπετσώνας-Κορυδαλλού, αρκετοί αντιδήμαρχοι, πρόεδροι λοιπών πολιτιστικών φορέων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου